Ödmjukhet är Sveriges ledord inför VM-kvalet

Pia Sundhage har dragit upp riktlinjerna inför torsdagens möte med Nordirland.

Pia Sundhage har startelvan klar inför morgondagens VM-kvalmatch mot Nordirland i Växjö. Caroline Seger är tillbaka i den så kallade ettarollen på mittfältet och Therese Sjögran tar plats som anfallare bredvid Lotta Schelin.

Pia Sundhage har startelvan klar inför morgondagens VM-kvalmatch mot Nordirland i Växjö. Caroline Seger är tillbaka i den så kallade ettarollen på mittfältet. Therese Sjögran tar plats som anfallare bredvid Lotta Schelin.

Dessutom är Nilla Fischer på plats i mittförsvaret igen och som vi berättade i går är spelarna i väldigt bra form, precis som gräsmattan på Myresjöhus Arena. Det är upplagt för en riktig fotbollsfest när damlandslaget tar sig an Nordirland i Växjö på torsdag kväll klockan 18.30.

Linda Sembrant var med och mötte Nordirland på bortaplan för bara en månad sedan. Det mötet slutade med svensk seger 4–0.
– Jag tror att det kommer att gynna oss att planen är bättre den här gången. Vi gillar att ha mycket boll, säger Sembrant och fortsätter:
– Senast spelade jag bredvid Charlotte Rohlin, det fungerade bra. Jag och Nilla fick lite spelminuter ihop under Algarve i mars. Det ska bli kul i morgon. Jag ser fram emot matchen.

Therese Sjögran kommer att spela forward bredvid Lotta Schelin.
– Sofia Jakobsson hade varit ett alternativ, men vi valde Sjögran eftersom vi tycker att hon har många egenskaper som påminner om Kosovare Asllanis. Hon är bra på fötterna, teknisk och så vidare, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Dam Sverige-Nordirland, Växjö 8 maj kl 18.30.Hon utgår ifrån att Nordirland har gjort sin läxa och att de kommer göra allt för att hålla nollan intakt så länge som möjligt.
– Vi har pratat mycket om att vi ska vara ödmjuka. De som exempelvis var med i Bosnien när vi "bara" vann med 1–0 efter ett straffmål, vet att fotbollen är sådan i dag att man inte kan ta någon seger för given. Vi kommer behöva ödmjukheten, säger hon.

Nordirland är på pappret ett betydligt svagare och mindre namnkunnigt lag. Men de har ett stort hjärta och sliter hårt över hela planen.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 16 Lina Nilsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Sara Thunebro – 17 Caroline Seger – 10 Sofia Jakobsson, 7 Lisa Dahlkvist, 14 Hanna Folkesson – 15 Therese Sjögran, 8 Lotta Schelin (K).
Ersättare: 21 Carola Söberg – 2 Emma Berglund, 4 Amanda Ilestedt, 9 Kosovare Asllani, 11 Antonia Göransson, 13 Malin Diaz, 23 Elin Magnusson
På läktaren: 20 Emilia Appelqvist, 22 Olivia Schough.

Upplagt av: Rebecca Hedin