Diaz, Dahlkvist och Sembrant från start

Malin Diaz tar plats till höger på mittfältet mot Färöarna.

Sverige gör tre förändringar i startelvan när Sverige möter Färöarna i morgon kväll.
– Det känns som vi har hittat en bra balans och vi får in friska ben, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Sverige lämnade Stockholm i morse och landade på ett blåsigt, men väldigt vackert Färöarna efter lunch. Bussresa till huvudstaden Torshamn, en timmas träning på matcharenan och sedan matchgenomgång. En intensiv dag, men humöret i truppen är fortsatt på topp och det var trots allt pigga ben som löpte ut på konstgrästet på Tórsvöllur.

Lisa Dahlkvist och Linda Sembrant spelade inte alls senast, men är med från start nu, liksom Malin Diaz, som fick 45 minuter i benen när hon kom in i andra halvleken mot Skottland.
– Den här mixen tror vi blir bra, dels att vi kan komma runt på kanterna och även få distansskott, säger Sundhage.

Kosovare Asllani börjar på bänken, hur har ni resonerat kring det?
– Kosse var en av de bästa spelarna mot Skottland, men det har tagit väldigt mycket på hennes kropp och här i landslaget måste man vara 100 procent för att vara i en startelva. Vi bedömmer att det finns andra spelare som är det och som kommer att göra en bra match.

Ni mötte ett väldigt defensivt Färöarna i Göteborg i höstas, hur ska ni hantera det?
– Det är inte säkert att de är lika defensiva som senast och jag tror att deras omställningar kommer att vara mycket bättre än i Göteborg. Där hade de knappt några. Det absolut viktigaste för att vi ska göra mål är kvalitet i avsluten, vi kommer att komma till avslut på många olika sätt. Har vi kvalitet i avsluten så kommer det att bli mål.

Är det svårt att gå in till en sådan här match efter urladdningen mot Skottland?
Therese Sjögran fortsätter som forward mot Färöarna.– Ja, det är det. Vi har gjort lite annorlunda på träning. Delat upp lagen lite olika, tänker på ett annat sätt. Vi är i regel väldigt måna om att mittbackarna ska spela ihop, liksom Lotta Schelin och Therese Sjögran, men på en träning som i dag mixar vi hej vilt för att alla ska vara på tå.

Sjögran fortsätter som forward, vad tycker ni om hennes insatser hittills?
– För det första löper hon mer och klokare som forward. Hon kan spela på båda positionerna, men samarbetet med Lotta har fungerat väldigt bra och samarbetet med försvararna bakom henne likaså. Jag har så stor respekt för spelare som är på gång. Då ska Sjögran spela på sin bästa position där hon hjälper laget bäst, vi tycker att det är som forward.

Matchen kan följas i livescore på uefa.com. Den kommer även att streamas live på det färöiska förbundets webbplats. Håll utkik här på svenskfotboll.se för mer detaljer under matchdagen.

Uppdatering 19/6 kl 11.45: Hanna Folkesson sjuk. Olivia Schough in i startelvan och Magdalena ricsson tar plats på bänken.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 23 Elin Rubensson, 3 Linda Sembrant, 5 Nilla Fischer, 6 Sara Thunebro – 17 Caroline Seger – 13 Malin Diaz, 7 Lisa Dahlkvist, 22 Olivia Schough – 8 Lotta Schelin, 15 Therese Sjögran.
Ersättare: 21 Carola Söberg – 4 Amanda Ilestedt, 9 Kosovare Asllani, 11 Jenny Hjohlman 16 Annica Svensson, 18 Magdalena Ericsson, 19 Emma Lundh.
På läktaren: 12 Malin Reuterwall, 2 Emma Berglund, 14 Hanna Folkesson.

Upplagt av: Rebecca Hedin