Fischer är beredd

Nilla Fischer surfar på en framgångsvåg och är redo att ta sig an Skottland.

Nilla Fischer har ett fantastiskt år bakom sig – Champions League-guld, nybliven tysk mästare och med landslaget är hon obesegrad i VM-kvalet.
Nu vill hon stoppa gruppettan Skottlands segerrad.

För knappt en vecka sedan följde Fischers Wolfsburg upp Champions League-titeln med att bli tyska mästare. Landslagsbacken kunde inte ha lyckats bättre under sitt första år med den tyska mästarklubben. Nu laddar hon om inför viktiga toppmötet med Skottland i VM-kvalet. Att det är gruppettan som står för motståndet känner hon av.
– Alla matcher är viktiga, men vissa är trots allt lite extra betydelsefulla och då pirrar det mer i magen. Jag blir lite extra nervös och det finns en annan laddning. Vi har också mer fokus på taktiska detaljer och på träningarna känner man att alla i laget är lite mer taggade, säger Fischer.

Trots att det är sent på säsongen känner hon sig stark i kroppen och självförtroendet är det inget fel på heller.
– Jag tycker inte att jag hade kunnat göra det mycket bättre än vad jag har gjort. Jag känner att jag har varit med och bidragit till klubben och landslaget, varit den ledaren på planen som jag ska vara. Jag är väldigt nöjd, det här blir svårt att överträffa, säger Fischer och fortsätter:
– Första tredjedelen av säsongen höll jag fortfarande på att acklimatisera mig till ny klubb och ny liga, men sedan vi mötte Potsdam borta i ligan har det flutit på tycker jag.

Anna Signeul och Ann-Helén Grahm gör allt för att sätta käppar i hjulet för Sverige.Skottland, ledda av svenskduon Anna Signeul och Ann-Helen Grahm, är liksom Sverige obesegrade hittills i VM-kvalet, men har en match mer spelad och toppar gruppen med 18 poäng, 25 gjorda mål och tre insläppta. Sverige i sin tur har fem raka segrar, har gjort 15 mål och nollan på insläppta är hittills intakt. Fischer menar att motståndet hittills inte har varit så vasst, men tror att Sverige nu kommer att sättas på ett första ordentligt prov. Räkna med att hon är beredd.

Upplagt av: Rebecca Hedin