Konradsson förstärker truppen

Den svenska landslagsledningen kallar in Umeå IK:s Emmelie Konradsson att förstärka truppen inför VM-kvalet mot Skottland.
– Jag är väldigt glad över den här möjligheten, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Mittfältaren Lisa Dahlkvist har lite problem med ett knä och har inte kunnat gå för fullt på träning. Pia Sundhage hoppas fortfarande att Dahlkvist är tillgänglig för spel på lördag, när Sverige möter gruppledaren Skottland på Fir Park i Motherwell. Eller att hon blir det till VM-kvalet mot Färöarna den 19 juni.
– Att vi får tillgång till Emmelie Konradsson på träning känns väldigt bra, det är otroligt viktiga matcher vi har framför oss och en lång samling, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Sverige kom till Glasgow i tisdags kring lunch och har hunnit genomföra två träningspass så här långt. Den första på konstgräs, men under onsdagen byttes underlag till gräs. Förhållandena på träningsanläggningen vid Glasgows universitet var väldigt bra och landslagsledningen är nöjda med vistelsen så här långt. Många spelare ser ut att vara i god form.
– Nu får vi hit Konradsson också och kan köra elva mot elva på träning. Det känns väldigt bra inför den här viktiga uppgiften, säger Pia Sundhage.

Efter VM-kvalet mot Skottland på lördag reser Sverige tillbaka till Stockholm för att ladda vidare med träning på Tele2 Arena. Den 18 juni åker landslaget vidare till Färöarna, landskampen spelas dagen efter, den 19 juni.

>> Sveriges trupp

.

Upplagt av: Rebecca Hedin