Lina Nilsson missar VM-kval mot Skottland

Lina Nilsson (FC Rosengård) missar kommande VM-kval mot Skottland och Färöarna på grund av skada. Hon ersätts i truppen av Eskilstuna Uniteds Annica Svensson.
- Lina har verkligen lyft sig och spelat väldigt bra under hela våren. Skadan kommer olägligt både för henne och för oss, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Lina Nilsson har en stark vår bakom sig. Hennes klubblag Rosengård har dominerat damallsvenskan och leder serien – Lina har också gjort mål i Sveriges senaste två VM-kvalmatcher, borta och hemma mot Nordirland.
Rosengård-backen fick känningar i baksidan låret under uppvärmningen inför söndagens match mot Umeå och kunde inte spela. Det visade sig vara så illa att Lina inte kan följa med landslaget till Skottland och Färöarna. Eskilstunas Annica Svensson ersätter.

– Det är skittråkigt, Lina har verkligen lyft sig och spelat väldigt bra under hela våren. Skadan kommer olägligt både för henne och för oss. Men det är roligt att Annica Svensson får chansen igen. Hon har inte spelat i landslaget sedan Algarve Cup 2013. Även Annica har en stark vår bakom sig i Eskilstuna och det känns bra att ersätta en rutinerad back med en annan rutinerad back, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Damlandslaget reser till Glasgow imorgon tisdag inför lördagens gruppfinal mot Skottland i VM-kvalet. Lördagens match på Fir Park i Motherwell direktsänds i TV12.

>> Sveriges trupp

.

Upplagt av: Rebecca Hedin