Tolv spelare uttagna i 11+

UIK:s målvakt Malin Reuterwall är en av tolv spelare som kallats till den första samlingen med 11+.

Nu är det klart vilka spelare som får en plats i Svenska Fotbollförbundets, Elitfotboll Dams och Sveriges Olympiska Kommittés satsning 11+. Projektet som syftar till att Sverige ska få fram fler världsspelare.

Tolv spelare är kallade till den första samlingen som blir den 24-25 juli. Förbundskapten Pia Sundhage har nu bestämt vilka som ska få chansen att vara med på en spännande resa som förhoppningsvis ska resultera i en svensk medalj i Rio-OS 2016.
– Det känns väldigt spännande att få möjligheten att jobba långsiktigt med de här spelarna och jag tycker att vi har hittat en spännande mix. Jag är också otroligt tacksam över att få in spetskompetens utifrån och även för de som blir tillgängliga från våra egna led, säger Pia Sundhage, som jobbar i projektet tillsammans med landslagschefen Marika Domanski Lyfors och SOK:s verksamhetschef, Peter Reinebo.

I expertteamet finns SvFF:s medicinska team med Helena Andersson, Annica Näsmark, Yelverton Tegner och SOK:s specialister Jesper Sjöqvist, Stefan Pettersson och Joakim Blomqvist
I det tekniska teamet jobbar Lilie Persson tillsammans med Sveriges förbundskapten Pia Sundhage samt Matti Demegård, Mikael Olsson, Annelie Andersén, PA Ingvarsson, Micke Bergström och tränarna i de damallsvenska klubbarna.
– Det är en jättefin möjlighet för de utvalda spelarna, sedan är det upp till varje individ hur långt det ska bära, säger projektledaren Lilie Persson, assisterande förbundskapten för damlandslaget.

Hanna Folkesson.Umeås och landslagets Hanna Folkesson är en av spelarna i 11+-truppen.
– Jag blev väldigt glad när jag fick veta att jag hade fått en av platserna. Jag var rädd att jag var för gammal, men det var jag tydligen inte. Att få hjälp med alla de här sakerna, som kost, teknik, fysik, ja precis allt, jag ska försöka ta till mig så mycket som möjligt av de experterna som är tillgängliga för oss, säger Folkesson.

11+
Malin Reuterwall Umeå IK FF
Hilda Carlén Piteå IF
Emma Berglund Umeå IK FF
Jessica Samuelsson Linköpings FC
Eiln Rubensson FC Rosengård
Hanna Folkesson Umeå IK FF
Malin Diaz Tyresö
Lina Hurtig Umeå IK FF
Marija Banusic Kristiandstads DFF
Jenny Hjohlman Umeå IK FF
Emma Lundh AIK
Olivia Schough klubblös

Upplagt av: Rebecca Hedin