Football of Hope: Damlandslaget spelade för Barncancerfonden

I samband med VM-kvalmatchen mot Bosnien/ Hercegovina spelade damlandslaget inte enbart för tre viktiga poäng, de spelade också för ett viktigt välgörande ändamål. Matchen var en manifestation för kampen mot barncancer och i samarbete med Barncancerfonden samlade SvFF in pengar under parollen "Football of Hope".

Sverige är klara för VM 2015 i Kanada. Direktkvalificeringen säkrades via två avgörande kvalmatcher i Göteborg. Utöver det glädjande resultatet rent sportsligt fanns det ytterligare glädjande nyheter från landslagssamlingen, engagemanget för "Football of Hope".

- Vi hoppas att den 12:e spelaren tillsammans med oss vill hjälpa till att samla in pengar till Barncancerfonden. Genom att komma och stötta oss mot Bosnien-Hercegovina kan vi tillsammans vinna matchen och framförallt ta ett steg närmare visionen att utrota barncancer, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Så sa Marika Domanski Lyfors i augusti när samarbetet offentliggjordes. Svenska folket hörde Domanski Lyfors vädjan och hela 6664 personer slöt upp och hejade fram Sverige i matchen mot Bosnien-Hercegovina. Till denna match hade biljettpriset höjts med tio kronor, tio kronor som oavkortat gick till Barncancerfonden.

Andra aktiviteter

Utöver det höjda biljettpriset skedde ytterligare aktiviteter under parollen "Football of Hope". Ett blå-gult armband med Barncancerfondens hjärta togs fram till försäljning. Armbandet fanns till försäljning under en aktivitet på Nordstan där Hedvig Lindahl, Carola Söberg, Hanna Folkesson och Sofia Jakobsson fanns med för att träffa fans. Två lag, stort tack Eriksbergs IF och Älvsborgs FF, sålde också armband och samlade in pengar i insamlingsbössor runt om arenan i samband med Fan Zone på matchdagen.

Engagemanget var stort i Göteborg vilket bidrog till en bra summa pengar till förmån för Barncancerfonden. Men arbetet är inte slut där. Armbandet finns kvar till försäljning i Barncancerfondens webbutik och matchtröjor från startelvan i matchen mot Bosnien-Hercegovina kommer att auktioneras ut på Tradera omkring lagets möte med Tyskland den 29 oktober.

>> Köp armbandet i Barncancerfondens webbutik.
>> Köp biljetter till landskampen Sverige mot Tyskland.

- Jag är glad att vi nu kommer att samarbeta med Svenska Fotbollförbundet för att sprida information om barncancer och samla in pengar till forskning och stöd. Genom Football of Hope kan Barncancerfonden nå en stor och blandad publik över hela landet. Vi hoppas att vi kan engagera många nya månadsgivare som vill hjälpa oss att bekämpa barncancer, sa Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden, i samband med offentliggörandet.

Vi stöttar Football of Hope:

Fotboll of Hope - ambassadörer

"Cancer är en fruktansvärd sjukdom som tar våra älskade ifrån oss alldeles för tidigt. Jag förlorade min pappa i cancer, men den mest fruktansvärda formen är den som drabbar våra barn och unga, de som har hela livet framför sig.
Tillsammans kan vi se till att våra barn kan växa upp med riktiga drömmar, att bli fotbollsproffs eller brandman i stället för att leva med en högsta önskan om att bli frisk från cancer. Tillsammans kan vi utrota barncancer och rädda liv."
Lisa Ek, ambassadör för Football of Hope

"Viktiga poäng står på spel! Heja fram damlandslaget mot VM i Kanada och hjälp till i kampen för att utrota barncancer. Tillsammans kan vi vinna!"
Anton Hysén, ambassadör för Football of Hope

"Förra sommaren skrev och framförde jag EM-låten till Uefa Women's Euro 2013, den hette precis som turneringens koncept Winning Ground. Nu är det dags att vinna mark mot barncancer och mot ännu ett mästerskap VM i Kanada 2015!"
Eric Saade, ambassadör för Football of Hope

"Min pappa förlorade sin tvååriga dotter till en hjärntumör. Ingen förälder ska behöva uppleva sorgen av att förlora sitt barn till cancer. Tillsammans kan vi se till att så få som möjligt slipper det."
Emelie Ölander, ambassadör för Football of Hope

"Jag önskar ingen familj ska behöva uppleva oron och kanske förlusten av ett barn med cancer, vi måste hjälpas åt!"
Titti Döme, ambassadör för Football of Hope

Upplagt av: Fredrik Madestam