Schelin gav tummen upp – Samuelsson borta

Lotta Schelin tränade på egen hand under damlandslagets måndagsträning.

Lotta Schelin har problem med en magmuskelskada och tränade på egen hand under damlandslagets tisdagsträning på Gamla Ullevi. Efteråt gav hon positiva besked.
– Jag kände inte att det hämmade mig alls, säger hon.

Lotta Schelin klev av måndagens träning med smärtor i magmuskulaturen. Hon har genomgått en magnetkameraundersökning och efter att ha tittat på bilderna gör landslagets medicinska team bedömningen att hon är tillgänglig för spel mot Skottland.

– Det är ingen stor muskelskada, vilket är positivt, och den kommer sannolikt inte att förvärras om hon spelar. Hur mycket hon hämmas är svårt att säga, men Lotta är klok och hämmas hon för mycket kommer hon att kliva av, säger landslagets läkare Per Lindblom.

Lyon-stjärnan körde övningar under kontrollerade former och utsatte inte sig själv för några maxtester.
– Det kändes väldigt bra. Jag började lugnt och körde massa övningar med magkontroll för att det skulle bli riktigt uppvärmt och sedan stegrade vi upp det i min takt. Löpningar, vändningar, lite snabba ryck och lite avslut. Allt kändes bra så det är gott, säger Lotta och fortsätter:

– Det enda som kan vara är när man kommer ut på planen så är det andra situationer, man kan sträcka sig och man kommer i närkamper och så vidare, det styr man inte över. Där vet man inte hundra med någonting, men utefter det vi har gjort i dag och det MR visade så känns det som det ska vara lugnt.

Hon upplevde inte heller att skadan förvärrades efteråt. Anfallaren ser i stället fram emot det avgörande VM-kvalet mot Skottland.
– Jag förväntar mig ett Skottland som är väldigt offensivt. De måste ju vinna och vinna med flera mål så de kommer nog sätta en oerhörd press på oss första kvarten, kanske mer. Men när de gör det så kommer det bli ytor som vi gillar. Det blir ett avvägande för Skottland. Vi ska försöka hålla ihop ett kompakt, tajt lag. Det kommer bli viktigt i omställningarna också att vi låter det gå fort. Vi har snabba spelare, då får vi möjlighet att utnyttja de ytorna som Skottland har släppt.

Jessica Samuelsson som tidigare besvärats av en ljumskskada har fått nya problem.
– Henne kommer vi inte att chansa med och vi kommer att göra allt för att hjälpa Jessica och Linköping, säger Lindblom.
Linköpings Jessica Samuelsson kommer inte att medverka mot Skottland i morgon.

Sverige-Skottland har avspark på Gamla Ullevi onsdag klockan 18.00.