Seger längtar till onsdag

Caroline Seger längtar efter onsdag och avgörandet mot Skottland i kvalet till VM i Kanada 2015.
– Det är de här matcherna man vill spela, när det står mycket på spel, säger lagkaptenen.

Caroline på dagens träning.

Sverige gjorde vad man skulle mot Bosnien i lördags och leder fortfarande gruppen med tre poäng.

– Det är Fördel Sverige. Det känns väldigt bra att vi presterade som vi gjorde i Skottland tidigare i somras och fick med oss ett bra resultat, menar Caroline Seger.

Skottland kommer med en 9–0-seger mot Färöarna på hemmaplan och är förmodligen fullpumpat med självförtroende.

– Det är naturligtvis ett bra resultat. Det blir bra självförtroende i ett lag när man gör mycket mål och antagligen spelade de en väldigt fin anfallsfotboll. Men nu kommer det bli en helt annan typ av match för dem jämfört med Färöarna. De måste ju framåt, säger Seger och fortsätter:

– Det blir viktigt för oss att vara disciplinerade bakåt och straffa dem för sina misstag.

Vilken strategi tror du att Skottland har?
– Det är väldigt svårt att säga hur de tänker, men skulle jag vara förbundskapten skulle jag satsa lite. Full fart framåt. De har egentligen ingenting att förlora. De har två svenska förbundskaptener som känner oss väldigt bra. Känner jag Ann-Helen Grahm rätt så har hon studerat, analyserat och legat sömnlösa många nätter på grund av den här matchen för jag vet hur gärna hon vill detta. Hon kommer definitivt inte ha missat något om jag säger så.

Vad blir viktigt för svensk del?
– Att vi inte blir passiva, inte tänker på resultatet. Det är som vilken match som helst vi vill vinna. Vi vet att vi är trygga och bra i vårt försvarsspel och jag hoppas att vi kan luta oss mot det.

Hur är det att spela matcher som gäller så här mycket?
– Det är klart att det är annorlunda än när man spelar en kvalmatch där det är mycket sämre lag på pappret. Det blir en annorlunda anspänning. Jag har mycket erfarenhet, har lärt mig mycket på vägen och kan hantera de känslorna och gillar läget. Det är ju den här typen av matcher man vill spela. De är roligt när det gäller mycket.

Lotta Schelin (magmuskel) och Jessica Samuelsson (ljumske) klev av träningen på måndagen.

Upplagt av: Rebecca Hedin