Schelin tre mål från rekordet

Lotta Schelin jagar Hanna Ljungbergs målrekord.

Lotta Schelin är nära målrekordet, Nilla Fischer är tillbaka i försvaret och Kosovare Asllani i startelvan.
Nu ska VM-kvalet avgöras – först ut är Bosnien på lördag.

Det har varit stort fokus på att Lotta Schelin har tre mål kvar till Hanna Ljungbergs målrekord, Lotta har gjort 69 och Hanna Ljungberg 72.
Lotta satte två mål senast mot Polen, sitt 100:e i franska ligan innan landslagssamlingen i Göteborg, så visst verkar formen vara på topp, trots att hennes säsong just har börjat.

Förbundskapten Pia Sundhage har inte haft ett enda återbud i den trupp hon presenterade i Göteborg för några veckor sedan och samtliga spelare har tränat på bra under veckan. Bästa tänkbara förutsättningar inför den näst sista matchen i VM-kvalet när Bosnien står för motståndet.
– Det är härligt att Nilla Fischer är tillbaka och på planen mot Bosnien kommer vi att starta med bollskickliga spelare. Det känns väldigt bra, säger Sundhage.

Hon var väldigt nöjd med den andra halvleken mot Polen senast och det spelet vill hon gärna se mer av på Gamla Ullevi.
– I Polen lyckades vi bra med passningsspelet tack vare avståndet på mittfältet och att Kosovare Asllani kom in. Bosnien har bortsett från en match släppt in väldigt lite mål och det har vi med oss, säger Sundhage och fortsätter:
– Vad vi gärna vill se och som jag tror blir viktigt om vi ska lyckas är fart i passningsspelet, fart i löpningarna och att vi kan ta snabba beslut.

Sveriges match mot Bosnien-Hercegovina sänds i TV4 och kan följas i livescore här på svenskfotboll.se. Avspark lördag 15.30.

Sveriges startelva (4-1-3-2): 1 Hedvig Lindahl – 16 Lina Nilsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Sara Thunebro – 17 Caroline Seger – 22 Olivia Schough, 14 Hanna Folkesson, 15 Therese Sjögran – 9 Kosovare Asllani, 8 Lotta Schelin.
Ersättare: 21 Carola Söberg, 2 Emma Berglund, 18 Jessica Samuelsson, 7 Lisa Dahlkvist, 13 Malin Diaz Pettersson, 20 Marija Banusić, 10 Sofia Jakobsson.
På läktaren: Hilda Carlén, Antonia Göransson, Emma Lund, Marina Peterson Engström, Elin Rubensson.

Upplagt av: Rebecca Hedin