Klüft föreläste för spelarna i 11+

Större delen av gänget i 11+ tillsammans med Carolina Klüft. FOTO: SvFF.

Projektet 11+ har just avslutat den andra samlingen på vägen mot OS i Rio 2016.
– Det har varit två fantastiska dagar, säger Olivia Schough, som bland annat uppskattade Carolina Klüfts föreläsning.

Den första samlingen hade tonvikt på fysik, den här gången var det teknik som stod i fokus, PA Ingvarsson och Micke Bergström har varit med och jobbat med spelarna.

Friidrottsstjärnan Carolina Klüft var också på besök för att prata om hur hennes satsning för att bli bäst i världen sett ut. Ett inslag vid sidan av fotboll som spelarna och ledarna uppskattade.
– Jag kunde känna igen mig väldigt mycket i Carolina Klüft. Hon pratade bland annat om sin av och på-knapp, hur hon alltid har kunnat fokusera när det verkligen gäller. Att glädjen hade hjälpt henne att ta sig hela vägen, säger Olivia Schough och fortsätter:

– Hon berättade också om när hon varit i Kenya för att besöka fadderbarn och när hon kom hem möttes hon av löpsedlar om att Anna Lindh blivit mördad. Att detta påverkat henne väldigt starkt, fått henne ur en bubbla och hur hon fick mer perspektiv på livet efter det. Jag kan verkligen känna igen mig i det också, säger Olivia, till vardags proffs i ryska Rossijanka.

Kristianstads Marija Banusic tycker också att det har varit givande dagar.
– Det är verkligen kul att vara en del av en så här stor satsning, att ha den här typen av ledare omkring sig och att få den här möjligheten. Jag är verkligen glad för att vara med.

Just teknik är kanske din starkaste sida som spelare, vad har du tagit med dig från samlingen?
– Jag har fått höra att det är en av mina styrkor, det vet jag om, men jag har mycket kvar att jobba med. Jag vill bland annat få ett bättre tillslag och bli ännu bättre på att dribbla.

11+ är en satsning som Svenska Fotbollförbundet gör i samarbete med Elitföreningen Damfotboll och Sveriges Olympiska Kommitté med sikte på medalj i Rio 2016.
– Jag tror att det kommer ge våra spelare mycket individuellt och våra tränare från Elitettan och Damallsvenskan finns ju också med i projektet. Jag tror att det här är något som kommer gynna oss alla, säger Linda Wijkström på EFD.

Projektledare Lilie Persson:
– Nästa gång vi ses är den 27 januari och då kommer vi att ägna oss åt taktik. Jag ser fram emot det redan, det här är något som är riktigt spännande och roligt att följa

Upplagt av: Rebecca Hedin