Åtta nya när Sverige söker revansch

Pia Sundhage gör stora förändringar i startelvan till det andra mötet med Kanada. Åtta nya spelare får chansen i kväll.
- Det ska bli spännande att se om detta unga, ivriga lag kan ta revansch på Kanada, säger hon.

Lisa Dahlkvist

Lisa Dahlkvist startade på bänken i den förra landskampen mot Kanada, nu finns hon med från start framför Caroline Seger på mittfältet.
– Det ska bli kul, men det blir annorlunda, jag är van vid att ha mer defensivt ansvar. Det är bara att ställa om lite och hitta sitt spel, säger Dahlkvist, som liksom Carola Söberg har bestämt sig för att lämna den norska klubben Avaldsnes IL.

Hon tycker att den svenska startelvan ser spännande ut.
– Kul att våga testa många nya från start, det kan vara lite lättare att komma in i det om man är med och känner på det direkt. Jag hoppas att de går in och visar att de är sugna på att ta en plats, säger hon.

Dahlkvist menar att det är en revanschsugen trupp och hon hoppas att laget hittar tillbaka till den goda känslan som fanns när de mötte Tyskland senast.
– Då hade vi längre perioder där spelet fungerade.

Hur har förlusten påverkat er?
– Jag tycker ändå att alla matcher är ett steg i rätt riktning. Det finns bra saker som vi plockar med oss och det är bättre att vi gör sämre insatser nu än sedan när det verkligen gäller. Det är fortfarande lång tid till VM så jag tror att vi hinner få ordning på det.

Pia Sundhage var nöjd med delar av spelet i den första matchen mot Kanada.
– Vi släppte inte till många målchanser och så hoppas jag att vi fortsätter spela. Men framförallt vill jag se fler som är engagerade i anfallsspelet, säger hon.

OBS! Notera att matchens spelplats och avsparkstid ändrats!

# Sen ändring. Emma Berglund magsjuk. Ersätts i startelvan av Amanda Ilestedt.

Sveriges startelva: 12 Malin Reuterwall – 16 Lina Nilsson, 3 Linda Sembrant, # 9 Amanda Ilestedt, 23 Mia Carlsson – 17 Caroline Seger – 22 Olivia Schough, 7 Lisa Dahlkvist, 20 Marija Banusic – 19 Emma Lund, 8 Lotta Schelin

Ersättare: 1 Hilda Carlén, 21 Carola Söberg - 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro, 25 Magdalena Ericsson, 15 Therese Sjögran, 14 Hanna Folkesson, 13 Malin Diaz Pettersson, 11 Jenny Hjohlman, 24 Lina Hurtig, 18 Fridolina Rolfö.

Sjuk: Emma Berglund.

Upplagt av: Rebecca Hedin