1-1 mot Kanada på UCLA

Det blev bara en halv revansch för Sverige i det andra mötet med Kanada. Linda Sembrant gjorde enda svenskmålet i sin 50:e landskamp.
- Många har gjort det bra i USA, men vi har fortfarande en hel del att träna på i det här laget så det är bara att åka hem och börja jobba, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Det började ungefär som det såg ut när lagen möttes i måndags. Snålt med målchanser, hårt, ibland fult spel och mycket kamp.
I den andra halvleken började Sverige lite bättre och tog ganska snart kommandot.

I den 56:e minuten fick Sverige en hörna som Olivia Schough tog hand om ute på högersidan. Hon slog den lågt och bollen hamnade hos Linda Sembrant som satte dit ledningsmålet.
20 minuter senare var det Kanadas tur att kämpa fram en hörna. Sverige hade svårt att få iväg bollen och när den till slut hamnade hos Cathrine Sinclair var det kvitterat.

– Det har varit roligt att se många nya spelare och vi har fått se två spännande vänsterfötter, då tänker jag på Mia Carlsson och Fridolina Rolfö. Många har gjort det bra i USA, men vi har fortfarande en hel del att träna på i det här laget så det är bara att åka hem och börja jobba, sa förbundskapten Pia Sundhage efter matchen.

Två debutanter presenterade sig i måndags när Kristianstadsduon Marija Banusic och Mia Lina Hurtig fick komma in. Onsdagens möte var det två andra debutanters tur att få chansen. Målvakten Malin Reuterwall och Lina Hurtig, även dessa klubbkamrater i Umeå IK.

På torsdagen packar landslagstruppen ihop sig och återvänder till sina klubblag. Nästa samling blir i januari när Sverige möter Norge i La Manga. Matchen spelas den 13 januari.

Sveriges startelva: 12 Malin Reuterwall – 16 Lina Nilsson, 3 Linda Sembrant, 9 Amanda Ilestedt, 23 Mia Carlsson – 17 Caroline Seger – 22 Olivia Schough, 7 Lisa Dahlkvist, 20 Marija Banusic – 19 Emma Lund, 8 Lotta Schelin

Ersättare: 1 Hilda Carlén, 21 Carola Söberg - 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro, 25 Magdalena Ericsson, 15 Therese Sjögran, 14 Hanna Folkesson, 13 Malin Diaz Pettersson, 11 Jenny Hjohlman, 24 Lina Hurtig, 18 Fridolina Rolfö.

Sjuk: Emma Berglund.