Uddamålsförlust mot Kanada

Jonelle Filigno blev matchvinnare för Kanada mot Sverige.

Damlandslaget förlorade med 1-0 i den första av två träningslandskamper mot Kanada i Los Angeles.
Jonelle Filigno gjorde kanadensiskornas segermål i slutminuten av den första halvleken, frispelad av Sophie Schmidt.


Sverige tappade boll på egen planhalva, en boll som kanadensarna fiskade upp, slog in bakom den svenska backlinjen och Jonelle Filigno rullade in segermålet 1–0. Så många fler målchanser bjöd inte matchen på. Det handlade mer om hård kamp i 90 minuter.

Mia Carlsson och Marija Banusic debuterade mot Kanada. FOTO: SvFF.Glädjande ändå, Kristianstadsduon Mia Carlsson och Marija Banusic debuterade, båda i den 63:e minuten och båda stod för stabila insatser.
– Jag är missnöjd med resultatet, men tyckte att det kändes bra för egen del, det var enkelt att komma in, jag fick så bra stöd av de andra på planen och på bänken. Nu vill man bara möta Kanada igen och få revansch, säger Banusic, som hade en bra målchans strax efter inhoppet.

Mia Carlsson
– Jag är besviken att vi förlorade, men för egen del får man mycket energi efter att ha debuterat i landslaget. Det blir inte svårt för mig att ladda om, den sista besvikelsen hoppas jag att jag får ut på träningen i morgon. Sedan blir det fullt fokus på nästa match.

Förbundskapten Pia Sundhage menar att det finns mycket att förbättra inför returen på torsdag natt.
– Bitvis ser det bra ut, men vi slarvade i slutet av den andra halvleken och det kostade, säger den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage.

Upplagt av: Rebecca Hedin