Attityd i fokus på tredje samlingen med 11+

SOK:s och SvFF:s gemensamma storsatsning inför OS i Rio går vidare. På tisdagen samlades spelarna i 11+ på Bosön, den här gången för att fokusera på attityd.
– Jag äger min egen utveckling, det är viktigt att bli påmind om det ibland, säger Elin Rubensson, efter en innehållsrik dag på Bosön.

Elin Rubensson

Projektet 11+ har just avslutat den tredje samlingen på vägen mot OS i Rio 2016.

Tyngdpunkten på de tidigare två träffarna har legat på fysik och teknik, nu var det alltså attityd på programmet.
Nästan samtliga tränare i Damallsvenskan var på plats den här gången och det blev en lång, intensiv och lyckad dag. Bland annat var före detta landslagsstjärnan Victoria Sandell Svensson på plats för att dela med sig av sina reflektioner kring hur hon själv tagit sig långt i sin karriär.

– Noggrannhet, träningsmängd och attityd, att man bestämmer sig, är något som samtliga gäster har haft gemensamt som samtalsämne. Det var intressant att lyssna på Victoria, säger projektledaren Lilie Persson.

11+ är en satsning som Svenska Fotbollförbundet gör i samarbete med Elitfotboll Dam och Sveriges Olympiska Kommitté med VM-medalj i Kanada som delmål och med medalj i Rio 2016 som långsiktigt mål. Ansvariga för projektet är landslagschefen Marika Domanski Lyfors och SOK:s verksamhetschef, Peter Reinebo. I expertteamet finns SvFF:s medicinska team med Helena Andersson (föräldraledig), Annica Näsmark, Yelverton Tegnér och SOK:s specialister Jesper Sjöqvist, Stefan Pettersson och Joakim Blomqvist. I det tekniska teamet jobbar Lilie Persson tillsammans med Sveriges förbundskapten Pia Sundhage samt Matti Demegård, Mikael Olsson, Annelie Andersén, PA Ingvarsson, Micke Bergström och tränarna i de damallsvenska klubbarna. Spelarna har varit uteslutande positiva så här långt.

– Det har varit ännu en rolig och givande samling. Det var mycket samtal och idrottspsykologi den här gången, men även ett jojotest och vi filmade när vi körde en-mot-en-situationer och analyserade det. Bra, det är ingenting man gör så ofta. En sak jag tog med mig var exempelvis när vi pratade om ansvar, att det är lätt att lägga ansvaret på andra när det är motigt i matcher. Det är bra att bli påmind om hur viktigt det är att ta eget ansvar, att man biter ihop och gör något för laget i det läget, säger Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC.

Upplagt av: Rebecca Hedin