Trupp till landskamp mot Finland

Förbundskapten Pia Sundhage och assisterande Lilie Persson har presenterat vilka 20 spelare som är uttagna till landskampen mot Finland i Eerikkilä den 12 februari.

Truppen till VM i Kanada ska tas ut den 11 maj. Sju landskamper (fyra spelas i Algarve Cup) återstår för damlandslaget innan dess.

Det svenska landslagsåret inleddes med seger mot Norge i La Manga med 3-2, en match där Sverige kom tillbaka från underläge 0-2 i halvtid.
- Vi tyckte att vi spelade bra fotboll i första halvlek men åkte ändå på två mål efter egna misstag. Det var inte bra, punkt. Men sen vänder vi matchen, faktiskt första gången för mig som blågul förbundskapten där vi vinner efter att ha legat under. Det var bra, och det ger oss en skön grund och en bra känsla inför 2015, säger Pia Sundhage.

Saknas i truppen denna gång gör bland andra Fridolina Rolfö.
- Hon fanns med i La Manga, men fick känning i ett knä och kunde inte spela. Hon är inte återställd och var därför inte aktuell den här gången. Man kan inte göra sig själv rättvisa i ett landslag om man är halvskadad, vi behöver våra spelare friska och hela om vi vill vinna medaljer, säger Pia Sundhage.

Rolfö är en av tolv spelare som ingår i projektet 11+, som hade sin tredje samling på Bosön i förra veckan.

- 11+ är ett unikt projekt, där målet är att ta medalj i en turnering vi inte ens vet om vi ska spela (OS 2016). VM är ett delmål och nu är det inte långt kvar dit. Vi vill göra världsspelare av dom här tjejerna, det är ingen snabb process men vi har inte lång tid på oss heller, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.
- Så här långt är vi nöjda med en del framsteg, på andra har vi inte riktigt sett den skjuts framåt vi önskat. Mycket handlar om att få tjejerna att förstå hur vilken träningsmängd som krävs för att ta nästa steg i utvecklingen.

20 spelare är med i den svenska truppen mot Finland.
- Vi hade 18 spelare i La Manga mot Norge, vi tar med oss 20 nu till Finland, och till Algarve blir det nog ytterligare ett par stycken, säger Pia Sundhage.

Landskampen mot Finland spelas på Eerikkilä Träningscenter den 12 februari.

#1 - Uppdatering 9/2: Återbud från MiaCarlsson (förkyld), Jessica Samuelsson ersätter.