Nilsson vänsterback mot Finland

Lina Nilsson startar som vänsterback i torsdagens landskamp mot Finland.

Uppladdningen inför sommarens VM-slutspel fortsätter för damlandslaget. På torsdag eftermiddag står Finland för motståndet. Den svenska startelvan är klar där Rosengårds Lina Nilsson är uppsatt som vänsterback.

Det finländska förbundet sänder matchen live via http://huuhkaja.tv/ .

I januari vände Sverige ett 0–2-underläge i paus till seger med 3–2 mot Norge i spanska La Manga. Anfallsduon Lotta Schelin (ett mål) och Kosovare Asllani (två mål), hittade varandra på ett fantastiskt sätt då och förhoppningsvis fortsätter franskproffsen att hitta det fina samarbetet.
– Det kändes som det satt där spontant. Det var kul att spela, jag tycker att vi kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Schelin.

Hon har gjort hela 25 mål hittills för sitt klubblag Olympique Lyonnais.
– Det har känts väldigt bra. Vi bytte tränare inför säsongen och det gav en boost. Målen rullar in och självklart är det en go´ känsla, fortsätter Schelin.

Senast Sverige mötte Finland var under EM 2013 i Lottas hemstad Göteborg och det blev seger med 5–0.

Du måste ha härliga minnen från den kvällen?
– Verkligen, det var en av de mest fantastiska.

Assisterande förbundskapten Lilie Gutke Persson hoppas få se ett kompakt försvarsspel och i anfallsspelet ligger fokus på avslutsfasen.
– Återerövring är också ett viktigt ord som vi tar med oss in till den här landskampen, säger hon.

Vad betyder segern mot Norge senast?
– Att vi har kommit tillbaka och vänt ett underläge i en landskamp har inte hänt sedan vi tillträdde. Det var otroligt viktigt mentalt för oss och sättet det gjordes på är något vi har pratat om även under den här samlingen, säger Gutke Persson och fortsätter:
– Man ska lära av sina misstag, men också av sina framgångar.

Landslagsledningen var väldigt nöjda med Elin Rubenssons insats på högerbacken mot Norge och Kopparberg/Göteborgs-spelaren får fortsatt förtroende även mot Finland i Eerikkilä. Lina Nilsson, FC Rosengård, saknades senast, men är tillbaka och startar till vänster den här matchen.

Sofia Jakobsson gör sin 50:e landskamp mot Andrée Jeglertz Finland.

Sveriges startelva (4-1-3-2): 21 Carola Söberg – 23 Elin Rubensson, 5 Nilla Fischer, 2 Charlotte Rohlin, 16 Lina Nilsson – 17 Caroline Seger (K) – 10 Sofia Jakobsson, 14 Hanna Folkesson, 15 Therese Sjögran – 8 Lotta Schelin, 9 Kosovare Asllani
Ersättare: 1 Hilda Carlén, 3 Linda Sembrant, 4 Emma Berglund, 6 Sara Thunebro, 18 Jessica Samuelsson, 7 Lisa Dahlkvist, 11 Jenny Hjohlman, 13 Malin Diaz Pettersson, 22 Olivia Schough.