Sundhage har valt sina VM-bevakare

Anna Signeul, sedan många år skotsk förbundskapten, ska tillsammans med Thomas Dennerby, Calle Barrling och John Natale bevaka Sveriges VM-motståndare.

Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage har fått ytterligare några pusselbitar på plats i förberedelserna inför sommarens VM-slutspel i Kanada. Hon har utsett sina VM-bevakare – och det är en intressant kvartett som ska hjälpa Sverige.

Följande fyra personer kommer att hjälpa landslagsledningen att kartlägga motståndet:

Anna Signeul – Skottlands förbundskapten sedan 2005 och före detta förbundskapten för svenska U-landslag på flicksidan.

Thomas Dennerby ledde Sverige till brons i VM 2011.Thomas Dennerby – Fritidschef i Tyresö, före detta svensk förbundskapten med sex mästerskap på meritlistan och har flera tränaruppdrag bakom sig.

Calle Barrling – Förbundskapten för F19-landslaget och har jobbat med talangutveckling på Svenska Fotbollförbundet sedan 1998.

John Natale – Jobbar med fotboll i USA, var en del av Pia Sundhages stab både i WUSA i Boston och Philadelphia och var USA:s videoanalytiker när laget vann VM-silver 2011 och OS-guld 2012.

– Det är oerhört viktigt att ha förtroende för personer som scoutar lag och det känner jag verkligen att jag har för dessa fyra. Vi har samma syn på fotboll, säger Sundhage.

Att hon har lyckats få en amerikan med stor insyn i verksamheten i USA, med tanke på att USA spelar i Sveriges VM-grupp, är något hon är väldigt glad över.
Anna Signeul mötte Sverige så sent som i VM-kvalet i fjol med sitt Skottland, vilket också Sundhage ser som positivt. Dennerby och Barrling är en rutinerad duo med djup kunskap av svensk och internationell fotboll.
– Det känns inspirerande och roligt att få hjälpa till, säger Dennerby, som vann VM-brons i Tyskland 2011 tillsammans med det svenska damlandslaget.

Anna Signeul har känt Pia Sundhage sedan den aktiva karriären och scoutade åt Marika Domanski Lyfors tillsammans med Pia under 2000-talet.
– Jag ser det som en viktig del i min egen utveckling och har varit på plats under samtliga VM. Pia och jag har samma filosofi, även om vi inte tycker samma om allt, men det tror jag bara är positivt. Då kan det bli ett dynamiskt samarbete.

John Natale behövde ingen betänketid alls när han runt årsskiftet fick frågan om att bli VM-bevakare.
– Pia är en vän och en person som jag verkligen beundrar. Jag blev förvånad när hon ställde frågan, hon har otroligt många andra dugliga personer runt sig, så det kändes verkligen smickrande att hon ville ha med mig på den här resan, säger han.

Upplagt av: Rebecca Hedin