VM-laddning i Eskilstuna och Stockholm

I sina förberedelser inför VM i Kanada kommer damlandslaget att möta Schweiz i Eskilstuna den 5 april och Danmark i Stockholm tre dagar senare.

Therese Sjögran på Tunavallen, i EM-kvalet mot Finland i augusti 2003.

Aprilmatcherna blir Sveriges sista förberedande inför VM i Kanada i juni, truppen till VM kommer presenteras den 11 maj.

Senast de svenska damerna spelade i Eskilstuna var i EM-kvalet mot Finland i augusti 2003. Då kom 5.526 till Tunavallen. Och fotbollsintresset har knappast minskat i den sörmländska metropolen. Ifjol snittade United, då nykomling, på 1.940 åskådare på Tunavallen, solklart högst i Damallsvenskan. Förhoppningarna finns därför på mycket publik söndagen den 5 april när Schweiz väntar damlandslaget.

Sverige-Schweiz, Tunavallen 5 april- Det känns väldigt roligt att matchen mot Schweiz spelas i Eskilstuna. Jag var på plats på Tunavallen och såg Eskilstuna Uniteds hemmapremiär förra året och fick se en publik på över 1.800 åskådare som gav sitt lag en stående ovation i slutet av matchen. Det var tydligt att de kände stolthet över sitt lag och jag hoppas att eskilstunapubliken också kommer känna stolthet över oss den 5 april, säger Pia Sundhage.

Blott tre dagar senare, onsdag 8 april klockan 17:30, möts Sverige och Danmark på Tele2 Arena. Det blir premiär för damlandslaget på den tämligen nya arenan, senast man spelade i Stockholm var 2013 då man mötte Brasilien på föregångaren Söderstadion.

Biljettsläpp till de båda landskamperna är preliminärt satt till tisdag den 3 mars.