Stark svensk vändning mot Tyskland

Sofia Jakobsson gjorde en bra insats i vändningen mot Tyskland och satte två av Sveriges mål.

Sveriges skräcköppning vändes till en drömstart i Algarve Cup. Seger mot mardrömsmotståndaren Tyskland efter en makalös vändning. 0-2 efter tre minuter förvandlades till 4-2 i den andra halvleken.
Tvåmålsskyttar var Caroline Seger och Sofia Jakobsson.
– Att göra fyra raka mål på Europamästaren Tyskland är fantastiskt, sade förbundskaptenen Pia Sundhage.


Sverige låg nämligen under med 0-2 efter en mardrömsstart. Dzsenifer Marozsan gjorde 1-0 redan i den andra minuten. I anfallet efter satte Simone Laudehr 2-0. Tyskland mot ett vilset svenskt försvar.

– Det fanns två val, antingen ge upp, eller också så försöker vi komma tillbaka och göra match av det här. Det återstod trots allt väldigt lång tid. Vi valde att kämpa vidare och vi lyckades vända till seger. Väldigt skönt och oerhört bra för självförtroendet, sade Caroline Seger.

Lagkapten Caroline Seger visade vägen med två mål i vändningen mot Tyskland.Det var också en tuff start för målvakten Hedvig Lindahl som gjorde comeback i landslaget.
– Det var verkligen olika känslor i början. Jag hann tänka att: näe, nu blir det 5-0 i baken eller nåt sånt. Men vi var inte med från början, varken försvar eller mittfält. Vi lyckades dock kämpa oss tillbaka och jag tycker vi vann rättvist, sade en klart nöjd Hedvig Lindahl.

Lindahl gjorde ett par bra räddningar. Det fanns frågetecken för hennes form efter höftoperationen förra hösten. De är nu uträtade till ett enda stort utropstecken! Ett skönt svar för Pia Sundhage att Lindahl är tillbaka.

Det var en mycket märklig match i flera avseenden. Tyskland dominerade första halvleken helt. Förutom två mål hade Simone Laudehr en nick i ribban samt en nick i helt fritt läge som gick rakt på Lindahl.

Sverige fick lite vittring när Caroline Seger reducerade efter en halvtimme. Skottet ändrade riktning på en tysk spelare och Nadine Angerer var utan chans. Snyggt förarbete av Therese Sjögran.

I den andra halvleken förändrades matchbilden totalt. Svenskorna började spela tuffare och vinna närkamper. Mittfältet började hitta rätt i passningarna till anfallsduon Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani.

2-2 kom efter ett misstag av Angerer.
– Jag såg att hon var på väg ut och trodde att jag skulle hinna upp bollen. Det blev ett fifty-fifty-läge och jag vann bollen, såg att Asllani var fri men samtidigt lämnade Krahn en lucka vid stolpen och jag lyckades sätta bollen där, sade Jakobsson som åter gjorde en toppmatch.

Kosovare Asllani tas hårt av Luisa Wensing.Seger nickade snyggt in 3-2 i 71:a minuten och Tyskland var ett slaget lag.
Vid 4-2 vann Asllani bollen efter en tuff närkamp, Jakobsson serverades bollen i helt fritt läge och rullade säkert in fyran.
– Tyskland tog helt enkelt slut. De pressade oss oerhört i första halvlek men orkade inte matchen ut. En härlig vinst som betyder mycket, sade Seger.

Vinsten förstärks ytterligare eftersom anfallsstjärnan Lotta Schelin inte kunde delta.
Om Sverige ska besegra Tyskland så är det i Algarve Cup. Av de 17 senaste landskamperna har Sverige vunnit tre. Samtliga i träningsturneringen i Portugal.
2009 blev det 3-2 och 2002 vann Sverige med 2-1.

På fredag klockan 14.30 svensk tid väntar Brasilien, som idag spelade 0-0 mot Kina. Även den matchen sänds i Eurosport.

Upplagt av: Stig Lindmark