Fischer i huvudrollen mot Tyskland

Nilla Fischer är inne på sin andra säsong i tyska topplaget Wolfsburg. Den svenska mittbacksstjärnan kommer att spela huvudrollen när Tyskland väntar som första motståndare i Algarve Cup på onsdag. 30-åringen kommer att få jobba hårt - både defensivt och offensivt.
- Det blir som vanligt en tuff match mot Tyskland. Men vi gjorde flera bra saker i senaste landskampen (1-2) i Örebro och det tar vi med oss i morgon, säger Fischer.

Nilla Fischer

Om Sverige ska besegra Tyskland så är det i Algarve Cup. Av de 16 senaste landskamperna har Sverige vunnit två. Båda i träningsturneringen i Portugal.

  • 2009 i Loulé: 3-2 till Sverige efter mål av Lotta Schelin (2 mål) och Nilla Fischer.
  • 2002 i Faro: 2-1 till Sverige efter mål av Hanna Ljungberg och Malin Andersson.

- I matchen i Örebro hade vi ett bra passningsspel och därmed kunde vi behålla bollen inom laget på ett bra sätt. Vi försöker att ta nästa steg i utvecklingen och vårda bollen mer. Vi lyckades inte skapa särskilt många chanser, men jag tycker att det offensiva spelet blir bättre och vi är på rätt väg. Sedan måste vi vara effektiva när vi väl får en målchans, förklarar Nilla Fischer.

Wolfsburgproffset kommer att få möta flera lagkamrater på Estadio Municipal i Santo Antonio, nära spanska gränsen.

- Det är inget jag tänker på så här innan. Det är full fokus på matchen och då spelar det ingen roll vem som är motståndare. Men visst, det lär vara några wolfsburgspelare på plan.

Wolfsburg toppar den tyska ligan på 42 poäng, två pinnar före Bayern München, när sex omgångar återstår. Laget är framme i semifinal i tyska cupen och i kvartsfinal i Champions League mot Rosengård.

- Det har varit en väldigt bra säsong för mig och för laget. I år vinner vi matcherna, trots att inte spelet stämmer varje gång. I Wolfsburg pratas det om att vinna alla tre, ligan, cupen och Champions League. Men vi har en tuff kvartsfinal mot Rosengård om knappt tre veckor. Mars månad kommer att bli väldigt intensiv, säger Fischer.

Lotta Schelin är tveksam till spel mot Tyskland. Hon åkte på en smäll i lördags i franska cupen och Lyonspelaren dras med huvudvärk. Schelin stod över tisdagens träning.

Den tyska truppen har problem med skador. Den senaste i raden att lämna återbud är Melanie Behringer. Förbundskaptenen Silvia Neid saknar dessutom Josephine Henning, Pauline Bremer och Bianca Schmidt.

Silvia Neid- Det är alltid jämna matcher mot Sverige. Vi lyckades vända 0-1 till seger med 2-1 senast, men vi måste spela bättre för att göra en bra turnering.
- Vi har skadebekymmer men samtidigt har vi en bred trupp och får tillfälle att testa några yngre spelare. Framför allt gäller det att se upp med Sveriges omställningar och fasta situationer, säger Silvia Neid.

Tyskland-Sverige, klockan 17 svensk tid, visas i Eurosport.

Från tisdagens träning.

Upplagt av: Stig Lindmark