Lina Nilsson hoppas få möta Marta

I FC Rosengård är Lina Nilsson given som högerback. Men i landslaget har hon fått spela vänsterback i de två senaste landskamperna. 90 minuter mot Finland (3-0) och ett lyckat inhopp mot Tyskland i onsdags (4-2).
- Jag trivs ju bättre som högerback, en position som jag är van vid från klubblaget. Men det har gått rätt bra på andra sidan också, säger Nilsson.

Lina Nilsson vid torsdagens träning.

Lina Nilsson kom in i stället för Jessica Samuelsson efter 45 minuter mot Tyskland. Hon gjorde en väldigt bra insats och bidrog till den grymma vändningen från 1-2 till 4-2.

- Vi körde slut på dem, de blev trötta och hade ju knappt en målchans i andra halvlek. Men jag förstår att de inte orkade, för ska man hänga med Sofia (Jakobsson) i alla löpningar som hon gör så blir man väldigt, väldigt trött. Jag är glad att hon spelar i mitt lag, sade Nilsson efter torsdagens träning.

De som spelade mot Tyskland vilade ut på hotellet. Övriga körde en timmes bollövningar på Ferreira-stadions fina gräsmatta.

På fredag väntar Brasilien i grupp A (sänds i Eurosport), och förhoppningsvis en match mot lagkompisen Marta.

- Vi får väl se, men det skulle vara roligt att få spela mot Marta. En otrolig spelare som betyder mycket för Rosengård. Hon har en härlig inställning och är väldigt proffsig i allt det hon gör. Vi har några vinnarskallar i laget, men ingen kan jämföras med Marta.

Brasilien fick bara 0-0 i första matchen mot Kina. Marta var inte nöjd.

Marta efter torsdagens träning- Vi spelade inte så bra, vi hade inte rätt tålamod i vårat passningsspel. Kina spelade defensivt och vi skulle ha tröttat ut dom lite men vi lyckades inte med det. Nu måste vi vinna mot Sverige och det blir en kul match. Hoppas Lina spelar, hon är jättebra, bra passningsspelare, smart, men jag ska försöka lura henne lite, säger Marta och skrattar.

Världens bästa spelare joggade några varv runt träningsplanen i Alfamar på torsdagseftermiddagen. Hon pratade hela tiden med sina lagkamrater och lockade till många skratt.

- Måste röra på mig lite så jag är i form till i morgon. Det blir en tuff match mot Sverige. Jag är inte överraskad att dom vann mot Tyskland, men däremot överraskad på det sätt dom vann. Fyra raka mål är väldigt bra, och utan Lotta (Schelin), säger Marta.

Lina tränar dagligen med Marta i Rosengård. Hon har lärt sig en del av brasilianskan.

- Att träna med henne är nyttigt. Man måste vara fokuserad hela tiden. Sedan måste man ha lite tålamod som försvarare, går man på för tidigt så petar hon bara bollen förbi och drar. Det gäller att vänta ut henne lite och gå på vid rätt tillfälle, säger Lina Nilsson.

Lotta Schelin stod över Tysklandsmatchen och vilar även mot Brasilien. Lyonspelaren har fortfarande smärtor i både nacke och huvud.

Upplagt av: Stig Lindmark