Schelin närmar sig spel

Lotta Schelin är positiv till spel i måndagens match mot Kina.

Lotta Schelin och Caroline Seger ser ut att kunna spela den tredje matchen i Algarve Cup mot Kina på måndag. Båda var med i de flesta övningar under söndagens träning i solskenet i Ferreira.
Schelin har dragit med huvudvärk medan Seger fick ont i ischiasnerven under lördagens träning.

– Lotta körde för fullt och har blivit betydligt bättre de senaste två dagarna. Om hon sedan kan spela mot Kina bestämmer förbundskaptenerna. Caroline fick ont i ischiasnerven i går men tränade på bra i dag. Det ser förhoppningsfullt ut, sade landslagsläkaren Mats Börjesson.

Schelin var själv positiv till spel mot Kina efter det en och en halv timme långa träningspasset.

Hedvig Lindahl var också med på träningen men stod inte i mål. Chelseamålvakten fick en smäll på fingret mot Brasilien i fredags och tvingades utgå efter en halvtimme. I öppningsmatchen mot Tyskland (4-2) spelade Lindahl 90 minuter och var bra i sin comeback

- Hedvigs finger gick ur led. Hon har röntgat fingret och det var ingen skelettskada, däremot är ledbandet skadat en aning. Kanske kan det bli spel på onsdag, men det är lite upp till henne, hur stor smärta hon tål. Sedan kanske man inte vill chansa heller så här tätt inpå ligastarten, sade Börjesson.

Carola Söberg och landslagets läkare Mars Börjesson under söndagens träning.Carola Söberg hoppade in i stället för Lindahl mot Brasilien och skötte sig bra. Hon fick bara släppa en straff förbi sig men var inte långt ifrån att rädda. Söberg drabbades av ett allergianfall i slutet av träningen och blev liggande ett tag.

– Carola har pollenallergi och fick känning av den. Hon hade lite svårt med andningen ett tag men fick behandling och blev snart bättre. Det är ingen fara med henne, sade landslagsläkaren.

Förbundskapten Pia Sundhage bytte friskt i laget i förlustmatchen mot Brasilien (0-2). Fem nya kom in från start och ytterligare fyra under andra halvlek.
– Jag var tvungen. Spelarna måste få vila. Det är ett intensivt schema med fyra matcher på en vecka.

Under söndagens träning testades den här laguppställningen: Elin Rubensson-Nilla Fischer-Emma Berglund-Lina Nilsson, Sofia Jakobsson-Hanna Folkesson-Caroline Seger-Therese Sjögran, Lotta Schelin-Kosovare Asllani. Carola Söberg lär stå i mål.

Sverige har vunnit Algarve Cup tre gånger: 1995, 2001, 2009. Chansen att få spela final på onsdag är minimal. Det krävs att USA och Frankrike förlorar mot Island respektive Japan. Samtidigt som Sverige måste besegra Kina med tre, fyra bollar. Inte särskilt sannolikhet. USA har varit starka hittills även om det bara blev 2-1 mot Norge. Deras fysik och fart imponerar.

Frankrike har två segrar och 5-1 i målskillnad. De krossade Danmark med 4-1 efter en imponerande första halvlek. USA och Frankrike är två heta favoriter till VM-guldet i sommar i Kanada.
Sverige är på rätt väg, men ännu saknas ett stabilt försvarsspel. Kina spelade 0-0 mot Brasilien och förlorade mot Tyskland, 0-2.

Sverige-Kina har avspark måndag kväll klockan 18.30 svensk tid. Matchen sänds i Europort.

Upplagt av: Stig Lindmark