Schelin tränade igen - Seger avbröt

Svenska landslagsledningen fick två besked under lördagens träning. Ett bra och ett dåligt. Det positiva var att Lotta Schelin tränade lätt igen. Det negativa var att Caroline fick problem med ischias och tvingades avbryta träningen.
- Ischiasnerven blir lite spänd och då gör det ont, sade mittfältaren.

Schelin och Seger vid dagens träning.

Caroline Seger fick problem med ischiasnerven under uppvärmningen inför träningslandskampen mot Norge för knappt två månader sedan.

-Jag har inte haft någon känning efter det. Men det är rätt hård belastning dom här tio dagarna och det påverkar förstås. Vi får se hur det blir i fortsättningen men jag litar på sjukgymnasten, sade Seger.

Lotta Schelin missade matcherna mot Tyskland och Brasilien i Algarve Cup på grund av smärtor i huvud och nacke. För en vecka sedan åkte hon på en smäll i en cupmatch med klubblaget Lyon.

Nu var hon tillbaka i träning igen, även om det bara vara lättare bollövningar.

- Det känns betydligt bättre i dag än i går och det går åt rätt håll. Nu får vi se hur det känns ikväll och jag hoppas att kunna köra lite hårdare i morgon. Jag hoppas att kunna göra en match här i Portugal, men vi får se. Det är en sak att träna lätt och en helt annan sak att spela en tuff match. Jag har trots allt haft rejäl huvudvärk och vill inte ta några chanser, sade Schelin.

På måndag spelar Sverige mot Kina i den tredje gruppspelsmatchen.

Upplagt av: Stig Lindmark