Sjögran slutar efter VM

Therese Sjögran har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter sommarens VM-slutspel.

Therese Sjögran har bestämt sig för att avsluta fotbollskarriären efter VM i Kanada i sommar. Sveriges mesta landslagsspelare blir då sportchef i sin klubb FC Rosengård.

I dag har Therese Sjögran spelat 209 A-landskamper och har bland annat ett VM-silver, ett VM-brons, ett EM-silver, samt tredjeplatsen från EM på hemmaplan för två år sedan på meritlistan. 38-åringen satsar nu allt på att avsluta våren med Rosengård på bästa sätt för att knipa en plats i förbundskapten Pia Sundhages VM-trupp. Sedan ska hon skriva ett nytt fotbollskapitel.

– Det tog hårt på mig när vi åkte ur Champions League, nu är det drömmen om VM som motiverar mig och drar mig framåt. Jag hade kunnat spela färdigt säsongen med Rosengård om jag hade velat, men det känns som att VM blir ett bra avslut.

– Det har varit ett svårt beslut att ta, känslosamt och lite vemodigt. Samtidigt har jag fullt fokus på de matcherna jag har kvar att spela i damallsvenskan och förhoppningsvis ett VM efter det. Därför är det fortfarande lite overkligt, men det känns rätt.

Sjögran menar att hon tog beslutet redan nu för att kunna fokusera på VM-satsningen till 100 procent. I augusti tillträder hon den nya tjänsten och hon ser fram emot utmaningarna hon har framför sig.

Vad kommer du sakna mest från dina år som spelare?
– De riktigt stora matcherna och självklart lagkompisarna.

Upplagt av: Rebecca Hedin