USA:s VM-trupp presenterad

Christen Press är en av flera f.d. damallsvenska spelare i USA:s VM-trupp.

USA:s förbundskapten Jill Ellis har presenterat sin trupp till sommarens VM-slutspel i Kanada.
En av VM:s skickligaste och mest erfarna trupper, så beskriver Sveriges förbundskapten Pia Sundhage USA.

2012 lämnade Pia Sundhage jobbet som USA:s förbundskapten, bland annat efter två OS-guld och ett VM-silver. När landslagets nuvarande förbundskapten, Jill Ellis, presenterade sin 23-mannatrupp som får chansen i sommarens VM i Kanada, innehöll den en hel del bekanta namn för Sundhage.

– Det jag kan säga är att jag är imponerad över att lagkapten Christie Rampone (39 år) har tagit sig till ännu ett stort mästerskap. En tvåbarnsmamma och en skicklig spelare som bevisat att hon fortfarande håller på den nivån.

Jill Ellis.På hemmaplan har Jill Ellis fått kritik för uttagningen av mittfältaren Shannon Boxx, som fyller 38 i sommar och som nyligen kommit tillbaka efter operation och barnafödande. Pia Sundhage är av en annan åsikt.

– Att Shannon Boxx (37 år) har tagit sig tillbaka efter skada och barnafödande, det visar på en enorm vilja och attityd, säger hon.

I övrigt tycker Sundhage att USA:s trupp innehöll väntade namn, inga direkta överraskningar och det fanns heller inte någon spelare hon saknade.

– Det är en väldigt skicklig och namnkunnig trupp med spelare som har vunnit så många mästerskapsmedaljer och har så mycket erfarenhet tillsammans. Jag tror inte att någon annan trupp i VM är i närheten av det. Jag tycker att USA känns som en väldigt inspirerande VM-motståndare.

I USA:s trupp finns åtta VM-debutanter, bland andra Christen Press, som tidigare spelat i både Göteborg och Tyresö, i den senare klubben har vi även sett Whitney Engen, Ali Krieger och Meghan Klingenberg.

Sverige möter USA i den andra gruppspelsmatchen den 12 juni i Winnipeg. I gruppen ingår även Nigeria och Australien.

USA:s trupp:

Målvakter: Ashlyn Harris, Alyssa Naeher, Hope Solo.
Backar: Lori Chalupny, Whitney Engen, Julie Johnston, Meghan Klingenberg, Ali Krieger, Kelley O'Hara, Christie Rampone, Becky Sauerbrunn
Mittfältare: Shannon Boxx, Morgan Brian, Tobin Heath, Lauren Holiday, Carli Lloyd, Heather O'Reilly, Megan Rapinoe.
Forwards: Sydney Leroux, Alex Morgan, Christen Press, Amy Rodriguez, Abby Wambach.

Upplagt av: Rebecca Hedin