VM-genrep mot Holland i Toronto

Damlandslaget VM-genrepar mot Holland med bl a damallsvenska bekantingarna Geurts, Martens, Melis och Slegers.

Sverige VM-genrepar mot Holland i Toronto den 30 maj.
– En nation som verkligen är på uppåtgående, det blir ett bra motstånd, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.

VM-äventyret närmar sig i rask takt och den 23 maj samlas damlandslaget för avresa till Kanada. Förlägret blir i Toronto och där väntar alltså landskampen mot Holland på York University den 30 maj. Tiden fastställs inom kort, men det kommer att bli 14.00 eller 15.00 lokal tid.

– Holland var riktigt bra på 80-talet och är på väg tillbaka dit lagom till VM-sommaren. Det känns kul. Det finns många klasspelare i Holland, jag tänker främst på Manon Melis som vi känner från damallsvenskan. Hon är i princip ett hot om hon får bollen på motståndarnas planhalva, då får man hålla i hatten för då kan det hända grejer. Hon kan avgöra helt på egen hand, säger Lilie Persson.

Efter att ha analyserat de senaste landskamperna mot Schweiz och Danmark säger förbundskapten Pia Sundhage:
– Det finns en period mot Danmark, från ungefär 20:e till 45:e minuten, då spelar vi en fantastiskt fin fotboll, såväl försvarsspel som anfallsspel. Så hoppas jag att vi kan spela mot Holland under en längre period än 25 minuter.

Sverige får nu värdefull tid tillsammans i Kanada för att nöta detaljer i spelet, men de första dagarna kommer i första hand handla om att hantera spelarnas jetlag på ett klokt sätt. Landslaget har bara haft sju träningstillfällen tillsammans hittills i år och nu handlar det om att ta tillvara på den tid som återstår på ett så bra sätt som möjligt.
– Vi får prioritera och vara kloka i vårt ledarskap, säger Persson.

Upplagt av: Rebecca Hedin