VM-pulsen stiger - Sofia ser fram emot match

Sverige har nött försvarsspel sedan man landade i Toronto förra lördagen.
- Nu vill vi se att vi går från ord till handling, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.
Med träningsmatchen mot Holland på lördag (22.00 svensk tid) trissas VM-temperaturen upp. Sofia Jakobsson är en av de som börjar bli rejält sugna på match.

Förutom en utflykt till Niagarafallen på torsdagen har det mesta handlat om fotboll och förberedelser för Schelin, Seger & Co. Sex träningspass har avklarats på York University och där har det gnuggats försvarsspel. Nu är spelarna riktigt taggade inför VM-genrepet.

- Det har varit väldigt bra träningar, högt tempo och vi har hunnit med det vi har velat inför det här VM-genrepet mot Holland. Spelarna har varit fokuserade och noggranna, det är en bra känsla vi har. Jag tycker också att vi har hanterat jetlag och skador på ett väldigt bra sätt. Det medicinska teamet har järnkoll på läget, säger Lilie Persson.

Hon menar att Sverige möter en nation på uppåtgående och att det är en motståndare som är vald med omsorg inför det som komma skall.

- Holland är ett spelande lag som har spetskompetenser, de har exempelvis Manon Melis som är en spelare som kan avgöra matcher helt på egen hand.

För spelarna, som Sofia Jakobsson, känns det som att det drar igång på riktigt med matchen mot Holland.
- Jag är sugen på att se ett bra försvarsspel och ett fartfyllt anfallsspel, säger Sofia.

Sveriges startelva kommer att släppas 75 minuter innan avspark som i svensk tid blir 22 på lördagkvällen. Matchen sänds i TV12.

Matchdag imorgon lördag borta i Kanada. Klockan 22 blir det här i Sverige - Holland är motståndet - TV-kanalen är TV12 och Sofia är j**igt matchsugen.

Posted by Svenska Fotbollslandslagen on den 29 maj 2015