Schough och Rubensson är redo

Olivia Schough och Elin Rubensson finns med i Pia Sundhages VM-trupp. Både Oliva och Elin känner att de redo för uppgiften.

Med mindre än en månad kvar till VM i Kanada tog förbundskapten Pia Sundhage ut sin 23-mannatrupp till mästerskapet. När truppen släpptes var bland annat Sveriges mest meriterade spelare Therese Sjögran på plats – men också VM-debutanterna Olivia Schough och Elin Rubensson.
– Jag är rutinerad, säger 24-åriga Schough och skrattar.


Schough fick chansen även under hemma-EM 2013 och det säger hon kan vara betydelsefullt för henne inför sommarens mästerskap.
– Jo, men det tycker jag nog. Till EM var jag väldigt ny kändes det som. Men nu har jag varit med om hela den här proceduren som det är att vara i ett mästerskap och känner att jag har lite mer kött på benen och är redo.

Elin Rubensson – skyttedrottning och utsedd till Golden Player när Sverige vann guld i F19-EM 2012.Elin Rubensson, 22 år gammal, har inte spelat ett stort mästerskap än med seniorlandslaget, men känner att hon har varit med i laget så pass länge att hon känner sig mer än redo att åka iväg till Kanada.
– Jag har inte så mycket kött på benen, säger Rubensson med ett skratt och fortsätter:
– Nej, men jag har ändå var med ett tag, ett par år, så det känns jättebra. Vi har spelat många matcher tillsammans så det känns ganska tryggt.

Båda var naturligtvis överlyckliga när de fick beskedet att de ska få åka på VM.
– Det är något av det största man kan få uppleva som en fotbollsspelare så det är en stolthet man känner också. Så klart jättekul, säger Rubensson.

Det viktiga för Sverige i VM är att ta en sak i taget påpekar de. För i gruppen väntar tre tuffa lag i form av Nigeria, USA och Australien. Men trots två mindre bra landskamper under våren mot Schweiz och Danmark vet de vad Sverige kan prestera.
– Vi har spelat väldigt länge tillsammans nu och har nött det här spelsystemet. Det har känts väldigt bra. Men sen har vi naturligtvis också haft dippar men det är bara att ta sig upp. Som sagt, när vi spelar som vi ska så är vi riktigt bra, säger Rubensson.

Schough siktar först och främst in sig på gruppspelet.
– Förväntningarna är helt klart att vi tar oss vidare från gruppen i alla fall, sen får vi se vad som händer.

Rubensson sticker ut hakan lite längre.
– Kan vi spela den fotbollen som det har visat sig att vi kan så har vi absolut medaljchans. Och det tror jag vi kan. Vi kan gå hela vägen och vi bara spelar som vi kan.