3-3 i VM-premiären

I VM 2007 inledde Sverige med oavgjort mot Nigeria, 1-1. I VM-premiären i Winnipeg blev det åter oavgjort, 3-3, efter ett drama i 90 minuter. Sverige ledde med 2-0 i halvtid och 3-2 efter en timmes spel. Men Franciska Ordega kvitterade till 3-3 i 87:e minuten
- Det är bra att ta med sig en poäng i den här gruppen som är tuff. Men vi har mycket att förbättra. Jag lovar dock att vi kommer att spela betydligt bättre i nästa match (USA), kommenterade förbundskaptenen Pia Sundhage.

Linda Sembrant såg ut att bli matchhjälte men fick hämta kvitteringsbolllen.

Sverige inledde matchen med Nilla Fischer och Emma Berglund som mittbackar. Men avslutade med Linda Sembrant och Amanda Ilestedt. Emma Berglund, som gjorde en toppmatch, var tvungen att byta med krampkänning i 73:e minuten. Amanda Ilestedt kom in i stället för Berglund. Nilla Fischer hade också krampkänning och bytte plats med mittfältaren Sembrant under sista kvarten.

- Det känns skit, vi ledde med 2-0 och 3-2, vi spelade inte särskilt bra heller, sade Fischer till TV4.

Fischer kunde inte förhindra när Ngozi Okobi vände runt henne och slog in 1-2 i 50:e minuten. Helt otagbart för Hedvig Lindahl. Tre minuter senare sprang vindsnabba Asisat Oshoala ifrån Fischer och slog in kvitteringen till 2-2. Fischer var inblandad i båda svenska målen i den lyckosamma första halvleken. Vid 1-0 fick Fischer huvudet på bollen, som studsade på Desire Oparanozie och in i mål. Vid 2-0 var dock Fischer sist på bollen. Efter ännu en perfekt hörna från vänster från Therese Sjögran hamnade bollen hos Lisa Dahlkvist som sköt ett lamt vänsterskott som hittade Fischer helt fri framför mål.

Nigeria kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. De pressade tillbaka svenskorna som inte fick någon ordning på sitt passningsspel. Det kom också två snabba mål genom Okobi (50 min) och Oshoala (53). I den 57:e minuten kom Linda Sembrant in i stället för Lisa Dahlkvist på det centrala mittfältet. Tre minuter senare tryckte hon in 3-2 med låret. Lina Nilsson spelade sig snyggt igenom på vänstersidan, spelade snett inåt till en fri Sembrant.

Nigeria jagade kvittering och mot ett skadedrabbat och tröttkört Sverige fick Ordega den stora chansen i slutet. Den förra Piteåspelaren blev frispelad av Okobi och kunde sätta bollen mellan benen på Lindahl.

- Det känns väldigt tungt och tråkigt just nu. Nigeria gör det väldigt bra men offensivt kom vi inte upp i någon jättehög klass. Vi måste få till ett bättre spel i fortsättningen, sade Lotta Schelin till TV4.

Kosovare Asllani byttes ut i halvtid mot Olivia Schough. Hon fick sedan ett stort bandage om sitt onda knä. I nästa match väntar USA för Sverige.

Upplagt av: Stig Lindmark