Äntligen drar VM igång

Sverige blev klart för VM en solig sensommardag i Göteborg i september förra året. Sedan dess har landslaget längtat och förberett sig. Äntligen drar mästerskapet igång.
Sverige tränade för första gången på Winnipeg Stadium under söndagen, 22.00 i dag (svensk tid) är det avspark på VM-arenan. Nigeria står för motståndet precis som i VM 2007.
- Det var tufft då minns jag och vi räknar med att det blir tufft nu också, säer den svenska lagkaptenen, Lotta Schelin.

Landslaget tränar i Winnipeg

- Vi har haft svårt att hitta bildmaterial på Nigeria, men jag känner ändå att vi är väl förberedda och vi räknar med en fajt, säger den svenska förbundskaptenen Pia Sundhage.

Väderprognosen inför Sveriges öppningsmatch mot Nigeria skvallrar om sol och 27-30 grader varmt. Arenan tar cirka 37 000 åskådare och Pia Sundhage ser verkligen fram emot att få leda sitt land i ytterligare ett mästerskap, debuten var som bekant EM på hemmaplan 2013.

- Det känns speciellt att få göra det är och jag hoppas att vi kan bjuda på en bra fotboll.

Lotta SchelinLotta Schelin:

- Vi har vissa rutiner inför matcher och vi ska försöka göra som vi brukar även om det känns stort och lite extra när det handlar om ett VM. Nyckeln blir att försöka vara .

Samtliga spelare i den svenska truppen är tillgängliga för spel.