Asllani är laddad inför USA-matchen

"Vi känner oss redo

Efter 3-3 mot Nigeria i premiärmatchen har det svenska damlandslaget laddat om batterierna. Det har blivit dags för en av VM:s hetaste gruppspelsmatcher – USA-Sverige.
– Vi känner oss redo, säger Kosovare Asllani.

Uppsnacket i media har varit massivt och intresset inför Sveriges andra gruppspelsmatch är stort. Det märktes inte minst på presskonferensen i går eftermiddag lokal tid. Inte en stol var ledig och på podiet längst bak i salen trängdes tv-teamen från olika delar av världen. De flesta frågorna riktades till Sveriges förbundskapten Pia Sundhage, som coachade just USA till tre mästerskapsfinaler med två OS-guld och ett VM-silver som resultat, under sina år där.
– Nu är jag inte förbundskapten för USA längre så det är svårt för mig att svara på frågor kring dem, men generellt sett är de bra på att vara bäst när det gäller. Vi möter världens bästa landslag och det kommer bli en väldigt häftig upplevelse att gå in på arenan när det blir dags, säger Sundhage.

"USA är bäst när det gäller", säger Damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage.

Även Kosovare Asllani är laddad och redo för den andra matchen i gruppspelet.
– Vi känner oss förberedda och jag ser fram emot matchen, säger Kosovare Asllani.
Efter inledningen mot Nigeria har Sverige hunnit med två träningspass, efter att ha lagt in en planerad ledighet i början av veckan. Spelarna, som tappade ledningen två gånger mot Nigeria, har laddat om och bytt fokus. Nu ser landslaget fram emot att fortsätta VM-resan.
– Vi har gjort allt vi kan för att komma redo till den här matchen. Det gäller att vara där både fysiskt och mentalt, säger Asllani..
– Klart at vi har chansen att vinna. Vi gjorde tre mål mot Nigeria och det tredje målet kom efter ett riktigt vackert anfall. Det fanns många delar från Sveriges öppningsmatch som vi har tagit med oss. Vi ska försöka vara smarta och mer kompakta som lag när vi möter USA. Vad har vi att förlora? Vi tror på det vi gör och vi har två chanser kvar. Men visst vore det goare och härligare om vi tog den redan nu, säger Sundhage.

02.00 svensk tid är det avspark och matchen visas i TV4. Samtliga svenska spelare är tillgängliga. Startelvan presenteras här 90 minuter före avspark.