Ännu en oavgjord match för Sverige

Sverige är nu beroende av att få med sig resultaten för att gå vidare till slutspelet i VM.

Sverige klarade endast oavgjort, 1-1, mot Australien i den sista gruppspelsmatchen. Det innebär att Sverige har en liten chans att ta sig vidare till åttondelsfinal. I så fall väntar Tyskland.
Man kan också missa åttondelsfinal om resultaten går emot i de tre matcher viktiga matcher som spelas onsdag natt.
- Man är besviken och ledsen att vi inte kan gå vidare av egen kraft går vidare i turneringen, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Australien inledde starkt och fick utdelning redan i den femte minuten. Hypersnabba anfallaren Lisa De Vanna fick en perfekt djupledsboll mellan Amanda Ilestedt och Elin Rubensson, och ensam med Hedvig Lindahl rullade hon enkelt in bollen med vänsterfoten.
En kalldusch och tuff start för Sverige, både spel-och målmässigt.
Men Sofia Jakobsson höjde det svenska självförtroendet avsevärt tio minuter senare. Jakobsson bröt in från högerkanten, sköt med vänsterfoten och bollen gick in vid vänstra stolpen bakom Lydia Williams.

Sofia Jakobsson stod för kvitteringen.

Efter kvitteringen lyckades man flytta upp spelet och hade långa stunder ett bra passningsspel på Australiens planhalva.
Sverige var nära ett ledningsmål i 25:e minuten efter en dubbelhörna. Först sköt Caroline Seger ett skott som Williams styrde över ribban. På den andra hörnan hamnade bollen vid fötterna på en fristående Sofia Jakobsson. Men hon fick ingen riktigt bra träff. Returen gick ut till Lotta Schelin som inte heller lyckades få till något bra skott.

I den andra halvleken tvingades Sverige jaga väldigt mycket. Passningsspelet fungerade inte och man hade svårt att få fast bollen på Australiens planhalva. Lotta Schelin och Sofia Jakobsson fick inte många bollar att jobba med.
Efter drygt 70 minuter bytte Sundhage ut Lina Nilsson mot Kosovare Asllani, som haft problem med en knäskada. I 76:e minuten kom Sara Thunebro in som högerback i stället för Elin Rubensson. Men Sverige lyckades inte skapa några riktiga farligheter och 1-1 stod sig matchen ut.
Vild glädje i Australien där Lisa De Vanna fick sin revansch mot Sverige sedan förlusten i VM-kvartsfinalen 2011.

Depp i Sverige som har spelat tre oavgjorda matcher i VM, 3-3 mot Nigeria, 0-0 mot USA, 1-1 mot Australien, och tagit tre poäng.
- Vi spelade inte tillräckligt bra. För få målchanser och dom var inte klara och tydliga nog, analyserar Pia Sundhage efter matchen.
- Det känns tungt så klart. Nu har vi inte allt i egna händer, sade en besviken Lotta Schelin.