Sjögran: "Vi ser fram emot detta"

Bara timmar återstår till Sveriges avgörande gruppspelsmatch mot Australien.
- Det är vinna eller försvinna som gäller för oss, det blir en anspänning, men vi ser fram emot detta, säger Therese Sjögran.

Dagen efter den oavgjorda matchen mot USA, lämnade Sverige Winnipeg för att resa väster ut till Edmonton. På den stora arenan Commonwealth Stadium, där bland annat öppningsmatchen mellan Kanada och Kina spelades inför cirka 55 000 åskådare, ställs svenskorna mot The Matildas, som australiensiskorna kallas.
Två träningspass har hunnits med i Edmonton och den härliga känslan som infann sig efter den fina laginsatsen mot USA har dröjt sig kvar i truppen.
- Vi kände att vi gjorde en bra match mot USA och spelar vi så igen så har vi en stor chans att ta oss vidare från gruppen, säger Sofia Jakobsson.

Sverige måste upp i samma nivå som mot USA när de spelar mot Australien i natt menar Sofia Jakobsson.

- Mot USA spelade vi till oss en poäng och ett självförtroende. Mot Australien tror jag att det kommer väl till pass för jag räknar med att det kommer krävas en ny stark laginsats. Jag hoppas att vi gör en bra match som tar oss vidare i turneringen, säger Sundhage.
Förutsättningarna är att gruppettorna och grupptvåorna tar sig vidare till åttondelsfinal tillsammans med de fyra bästa treorna från de sex grupperna. Under måndagen blev värdnationen Kanada klara och får med sig Kina från grupp A. Regerande Europamästaren Tyskland vann grupp B och är vidare tillsammans med Norge. Sverige behöver minst oavgjort mot Australien.
- Det är nu eller aldrig för oss, klarar vi av det här så har vi med oss det vidare i turneringen, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Emilia Appelqvist, som fick en spricka i underarmen strax efter att hon blev inbytt mot USA, vilar mot Australien. Men gipsskenan hon haft är borttagen och i stället har hon fått ett specialskydd.
- Jag tycker att det känns mycket bättre bara på den här korta tiden, jag har gott hopp om att kunna vara med och spela igen om vi är kvar i turneringen, säger Appelqvist.