VM: Malin Diaz är förväntansfull

Malin Diaz steget för Lisa Dahlkvist på träning i Kanada.

För ett par timmar sedan landade landslaget i VM-staden Winnipeg, där Sverige möter Nigeria den 8 juni.
– Man känner att något är på g, säger Malin Diaz.

Malin Diaz & Co möttes av en ganska stor skara fans och reportrar på flygplatsen. Spelarna tog emot jublet, fotograferades och intervjuades, därefter bar det av till hotellet för lunch och senare träning.
– Det känns skönt att byta miljö nu. Jag ser verkligen fram emot att gå in i den här VM-bubblan folk pratar om. Jag känner mig förväntansfull, säger Diaz.

Malin Diaz steget efter Kosovare Asllani på flygplatsen i Winnipeg.2012 vann hon F19-EM tillsammans med bland andra Amanda Ilestedt, Elin Rubensson och Mimmi Löfwenius. Diaz avgjorde finalen mot Spanien i förlängningen (107:e minuten) och givetvis är det ett fint minne.
– Ibland känner jag att jag fortfarande inte har fattat att vi vann det guldet. Att vi var bäst i Europa i vår årgång. Jag tror att det är något jag kan ha nytta av nu. Att jag vet att ingenting är omöjligt, att allt går, säger Malin.

Hon trivs med att vara en del av den svenska VM-truppen, tycker att det är en inkluderande grupp och ser fram emot att nu få debutera i ett seniormästerskap. Diaz hoppas på speltid och att hon kan få ut ännu mer av sitt spel än mot Holland i VM-genrepet.
– Det gick okej i den matchen för mig, men jag har mycket mer att ge. Det skulle vara häftigt att få speltid mot Nigeria, jag har aldrig mött ett afrikanskt lag tidigare. Nigeria är ett fysiskt lag, jag tror att det kommer smälla en hel del.

Diaz berättar att hon brukar försöka förbereda sig på samma sätt till match oavsett om det är hemma med klubblaget eller en landskamp.
– Men det är klart. Det blir lite extra speciellt med en landskamp när du representerar ditt land. Nu hör jag de andra berätta om hur det är på mästerskap också och det blir ju skillnad om det sitter 1000 åskådare på läktaren eller 10 000. Jag lär få gåshud bara av att gå ut på arenan.