Jessica in i startelvan

Jessica Samuelsson på högerbacken mot Polen.

På tisdagkvällen fortsätter EM-kvalet för Sverige när man ställs mot Polen på Gamla Ullevi.
– Vi möter ett ungt lag som är på gång, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.
Jessica Samuelsson på högerbacken är enda förändringen i startformationen jämfört med kvalpremiären förra veckan.

EM-kvalet inleddes med en 3-0-seger borta mot Moldavien i torsdags och nu fortsätter det alltså på damlandslagets nationalarena i Göteborg.

Lina Hurtig i full fart förbi Moldaviens Elena PorojniucI Moldavien gjorde Umeås Lina Hurtig sin andra A-landskamp och hon är sugen på mer.

– Det var kul att få spela från start såklart. Moldavien var ett speciellt lag att möta, de backade hem väldigt mycket och det var trångt framför målet. Vi hade många inlägg och hade kunnat göra fler mål, men vi vann i alla fall och det var det viktigaste, säger Hurtig.

Damlandslaget samlades i måndags i förra veckan och det har varit intensiva dagar för spelarna med både utvärdering av sommarens VM-slutspel, en hel del nya ansikten och ett nytt spelsystem (4-3-3) att nöta in. Under måndagsförmiddagen tränade laget på matcharenan för första gången. Även Polen har kommit på plats och Hurtig tror att det blir en annan matchbild den här gången.

– Jag tror att det blir tufft. Jag förväntar mig mycket kamp och ett Polen som ger järnet, men jag tror att vi kan få mer ytor att spela på. För min egen del känns kroppen bra och formen är okej, säger Hurtig, som alltså finns med från start igen.

Sverige sattes inte på några svårare prov i Moldavien i förra veckan. Lilie Persson:

– Vi fick inte se så mycket av försvarsspelet senast, det tror vi att vi kommer att få göra nu. Tittar vi anfallsmässigt kommer vi fortsätta att försöka att komma runt på kanterna, men vi måste vara skickligare i inläggsspelet. Ta tuffare löpningar in. Vi ska använda att vi är fysiskt starkare och snabbare.

Sverige gör en förändring i startelvan.

– Jessica Samuelsson har gjort bra träningar och är värd chansen från start.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson – 9 Lina Hurtig, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger – 8 Lotta Schelin [K], 22 Olivia Schough, 10 Sofia Jakobsson.

Ersättare: 12 Hilda Carlén - 4 Emma Berglund, 13 Malin Diaz Pettersson, 18 Fridolina Rolfö, 19 Pauline Hammarlund, 20 Emilia Appelqvist, 23 Elin Rubensson

På läktaren: Elin Landström, Josefin Johansson, Amanda Ilestedt, Jenny Hjohlman.