Sofia Jakobsson årets spelare i franska ligan

Sofia Jakobsson - årets spelare i franska ligan 2014-15.

Sofia Jakobsson, Montpellier Hérault SC, har utsetts till årets spelare i franska ligan. Hon blev framröstad av de ligans tränare i konkurrens med många världsspelare, däribland de svenska landslagskompisarna Lotta Schelin, Caroline Seger, Kosovare Asllani och klubbkompisen i Montpellier Linda Sembrant.
– Jag är väldigt glad över priset, säger Sofia till klubbens hemsida.

Säsongen 2014-15 blev fantastisk för Sofia Jakobsson i Montpellier. På 22 ligamatcher gjorde hon 15 mål och framfarten har inte gått obemärkt förbi.
– Först var det inte så lätt att anpassa sig till spelet i ligan, men nu känns det väldigt bra. Jag hoppas att jag kan tillföra mycket till laget nästa säsong och göra många mål. Öppna bra och avsluta bra och visa att jag kan bli ännu bättre, säger Sofia vidare.

Jakobsson har spelat 56 landskamper och på fredag tar Pia Sundhage ut sin första trupp efter VM. Då lär Jakobsson vara med.
– Sofia är en väldigt trevlig och hårt arbetande spelare, vilket är en del av det svenska psyket, fortfarande ung och i utveckling säger Montpelliers tränare Farid Benstiti

.