Blackstenius med i EM-kvaltruppen

Efter sommarens succé i F19-EM, samt en fin höst med Linköping, får Stina Blackstenius göra debut i en damlandslagstrupp.

Den 27 oktober spelar Damlandslaget sin viktiga EM-kvalmatch mot Danmark på Nationalarenan Gamla Ullevi. Under tisdagen tog förbundskaptenen Pia Sundhage ut sin trupp och i den finns två debutanter och en nygammal bekantskap.
- Kul att återigen ha med debutanter, det blir spännande att se Stina Blackstenius i det här sammanhanget. Vi får också med en tuff mittfältare i Petra Larsson (som har gjort åtta A-landskamper). Hon liksom Emelie Lundberg har bidragit till Eskilstunas starka säsong, säger Sundhage.

Efter två segrar mot Moldavien och Polen i inledningen av EM-kvalet ska Damlandslaget återigen samlas för att ta nästa steg mot fotbolls-EM 2017. Och det är kanske gruppens tuffaste motståndare som väntar på Nationalarenan Gamla Ullevi.
- Vi ser fram emot att möta Danmark, det laget vi ser som den starkaste motståndaren i gruppen. Jag är nöjd med hur vi har inlett EM-kvalet med två segrar, 6-0 i målskillnad och flera nya målskyttar, kommenterar förbundskaptenen Pia Sundhage.

Under tisdagen offentliggjorde Sundhage sin trupp till den viktiga EM-kvalmatchen och i den återfinns debutanterna Emelie Lundberg och skyttedrottningen i sommarens F19-EM Stina Blackstenius. Dessutom gör Eskilstunas Petra Larsson comeback efter fem års frånvaro i den blågula landslagsdressen.

Viktigt att notera är dessutom att Kosovare Asllani återigen är med i landslagstruppen efter att ha stått över förra EM-kvalsamlingen.

Sveriges trupp