Debutanterna visade framfötterna i internmatch

DAMLANDSLAGET - INTERNMATCH

Damlandslaget är just nu på Bosö-läger och under onsdagen spelade landslaget internmatch. I klippet kan du se höjdpunkter från matchen. Det blå laget vann med 3-0 efter mål av Jenny Hjohlman, Elin Rubensson och Lotta Schelin.

Posted by Svenska Fotbollslandslagen on den 25 november 2015

I dag på förmiddagen spelade damlandslaget en internmatch som slutade 3–0 efter mål av Jenny Hjohlman, Elin Rubensson och Lotta Schelin.

Matchen spelades i 2x35 minuter och assisterande förbundskapten Lilie Persson var nöjd med mycket efteråt. Bland annat gillade Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius samarbete under deras tid tillsammans på planen.
– Ständigt farliga och det var jobbigt för det blå att försvara sig mot dem, säger Persson och fortsätter:
– Hanne Gråhns imponerade på mig också, uttagen som back egentligen, men får spela centralt på mittfältet i dag och gör det på ett så klokt och bra sätt. Då är du en stabil fotbollsspelare.

Samtliga tre mål kom i den andra halvleken. Två spelmål och det sista efter en hörna. Jenny Hjohlman inledde målskyttet med att löpa sig ren ute till höger och hon satte bollen lågt vid närmsta stolpen. En stund senare fick Elin Rubensson en chans på samma kant och satte distinkt dit bollen i nättaket.
– Det syns att Elin har varit forward tidigare när hon avslutar på det sättet. Det var ett vackert mål, säger Persson.

Lotta Schelin avslutade med att sätta dit en retur efter en hörna.
– Vi fick se några bra in individuella prestationer tycker jag. Det syns exempelvis att Caroline Seger är i storform, hon stod för en riktigt stark insats.

Emilia Appelqvist och Michelle de Jongh testades båda på mittfältet tillsammans med Seger och Lisa Dahlkvist.
– Vi kommer fortsätta att pussla. Vi har en tanke som är lite utanför boxen och ska vi testa den så är det nu under detta lägret, det är enda chansen. Det är januari nästa gång vi samlas och sedan smäller det med OS-kvalet. Vi har möjlighet att testa många spelare under det här lägret och det är oerhört viktigt för oss, avslutar Persson.

Efter att ha slagit smalbenet i en plint under tisdagen, och tvingats sy några stygn, missade Kosovare Asllani internmatchen. Malin Diaz Pettersson och Lina Hurtig var inte heller med i matchen.
- Det är en bagatell egentligen. Hon är igång igen om en eller två dagar, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Sverige blå-Sverige gul 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 (48') Jenny Hjolman, 2-0 (64') Elin Rubensson, 3-0 (67') Lotta Schelin.

Startelva, Sverige blå (4-3-3): Emma Holmgren – Jessica Samuelsson, Emma Berglund, Linda Sembrant, Elin Rubensson – Lisa Dahlkvist, Emilia Appelqvist, Caroline Seger – Pauline Hammarlund, Sofia Jakobsson, Olivia Schough.

Startelva, Sverige gul (4-4-2): Malin Reuterwall – Elin Landström, Amanda Ilestedt, Freja Hellenberg, Magdalena Ericsson – Jenny Hjohlman, Michelle de Jongh, Josefin Johansson, Mimmi Löfwenius – Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö.

Notering: Jenny Hjolman bytte lag från gul till blå under matchen. Lotta Schelin kom in i halvtid för Sofia Jakobsson. Stina Blackstenius spelade halva matchen samt Pauline Hammarlund bytte från blå till gul.