Nytt internt test för damerna

Damlandslaget spelade för andra gången den här veckan internmatch i Vinnarhallen på Bosön.

Damlandslaget spelade veckans andra internmatch på Bosön på fredagen.
– Det var två lag med trötta spelare som möttes, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson.


Trots att flera spelare såg lite slitna ut var det en match i högt tempo, för högt menar Persson.
– Båda lagen tappade mycket boll på egen planhalva vilket blev kostsamt flera gånger. Det finns många förklaringar till det, några kommer från tuff matchning i sina respektive ligor, några har haft lite skadebekymmer och andra kommer från semester, säger hon.

Linda Sembrant spelade den här gången tillsammans med Nilla Fischer i mittförsvaret och inledde målskyttet för det gula laget, när hon styrde in en boll från Josefin Johansson i mitten av den första halvleken.

– Jag tycker att "Sempan" och Nilla i det gula laget spelade stabilt och det var även kul att se Josefin Johansson, som bara kör på. Fridolina Rolfö är avig och trixig att möta, det var några positiva individuella saker. Vi fick också se ett fint fotbollsmål från det blå laget där Jenny Hjohlman och Pauline Hammarlund hittade varandra fint.

Linda Sembrant:
– Det var högt tempo även i den här matchen och det känns bra att vi har fått de här genomkörarna. Både att vi har hittat olika kombinationer anfallsmässigt, punkter vi ska trycka på och även många svårigheter försvarsmässigt att jobba med. Varje minut vi får tillsammans inför OS-kvalet är otroligt viktiga.

Fyra nya målvakter har fått chansen i de två matcherna, Emma Holmgren och Malin Reuterwall i onsdags samt Zecira Musovic och Jennifer Falk i går och även det ser Persson positivt p��.

– Jag stod på ett målvaktsläger för exakt ett år sedan och sa att om man ligger i så kan man snart vara i A-landslaget. Nu är flera av de spelarna här. Under resans gång har även Emelie Lundberg och Hilda Carlén varit hos oss och det är oerhört glädjande för så såg det inte ut för ett par år sedan.

Lotta Schelin vilade planenligt. Det gjorde även Kosovare Asllani, som har sytt ett par stygn på smalbenet och Stina Blackstenius, som har problem med en häl.
På söndag spelas den sista matchen den här veckan när Sverige möter Stockholms P15-lag.

Sverige blå–Sverige gul 1–3 (0–2)

Sverige blå: 12 Jennifer Falk – 5 Hanne Gråhns, 14 Amanda Ilestedt, 4 Emma Berglund, 2 Freja Hellenberg – 22 Olivia Schough, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger (ut 35) – 11 Jenny Hjohlman, 19 Pauline Hammarlund, 10 Sofia Jakobsson

Sverige gul: 1 Zecira Musovic – 15 Jessica Samuelsson (ut 35), 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Ericsson – 13 Josefin Johansson, 20 Emilia Appelqvist, 10 Michelle de Jongh – 17 Mimmi Löfwenius, 16 Fridolina Rolfö, 19 Mimmi Larsson

Avbytare: 23 Elin Rubensson (in 36, gul), 3 Elin Landström (in 36, blå) 6 Annica Svensson (in 36, blå)