Petra Larsson avslutar fotbollskarriären

Så sent som i oktober startade Petra Larsson för Damlandslaget i EM-kvalet mot Danmark - men nu väljer hon att avsluta sin fotbollskarriär.

När Damlandslaget besegrade Danmark i den viktiga EM-kvalmatchen på Nationalarenan Gamla Ullevi i oktober startade Petra Larsson på innermittfältet. Men nu har 27-åringen valt att lägga skorna på hyllan för att satsa på en civil karriär.
- Jag respekterar hennes beslut men tycker att det är synd. Jag var imponerad på det sättet hon tog chansen när hon fick den mot Danmark i EM-kvalet. Det är en spelare som definitivt fanns med i planerna inför OS-kvalet, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.

Efter att ha varit borta från landslagsfotbollen i fem år fick Eskilstuna United DFF:s Petra Larsson återigen förtroende i landslagsdressen mot Danmark i oktober. Larsson förtjänade sin plats efter att ha gjort en mycket bra säsong tillsammans med lagkamraterna i Eskilstuna. 27-åringen var dessutom uttagen till Damlandslagets läger på Bosön 23 till 29 november men lämnar alltså återbud eftersom hon väljer att avsluta sin fotbollskarriär vid 27 års ålder.

- Det har varit ett beslut som vuxit fram under hösten och jag känner att jag vill gå vidare i mitt liv och satsa på en civil karriär. Fotbollen har givit mig otroligt mycket genom åren men kräver också stora uppoffringar om man vill ge sig själv bästa möjliga förutsättningar att prestera, säger Larsson till Eskilstunas officiella hemsida.

Totalt gjorde Petra Larsson nio matcher för Damlandslaget.