Sundhage kallar 32 spelare till läger

Kif Örebros Michelle de Jongh är en av flera debutanter som kallats till damlandslagets novemberläger.

Förbundskapten Pia Sundhage har tagit ut 32 spelare till ett träningsläger på Bosön 23-29 november, däribland en handfull spelare som är nya i A-landslagssammanhang
– Det ska bli spännande att få se ytterligare några nya spelare på närmare håll, säger hon.

Fyra målvakter och 28 utespelare kommer att finnas på plats under veckan i Stockholm och träningslägret är ännu en viktig pusselbit i planeringen inför OS-kvalet i mars. Damlandslaget kommer att spela två internmatcher och även en match mot ett pojklag.

Utespelarna Petra Andersson, AIK, och Örebros Michelle de Jongh samt en målvaktstrio med Jennifer Falk, Mallbackens IF Sunne, Emma Holmgren, IK Sirius FK och Zecira Musovic, FC Rosengård får alla chansen att få träna med de allra bästa.
– Det ska bli intressant att se hur de står sig i ett sådant här sammanhang. Det känns som en viktig vecka som ger oss möjlighet att förkovra oss ytterligare i 4-3-3 i lugn och ro. Vi kommer att spela mycket och kommer kunna testa spelsystemet på olika sätt med olika spelartyper och det kommer även finnas tid för individuella tester, säger Sundhage.

Assisterande förbundskapten Lilie Persson:
– Vi jobbade lite så här inför EM 2013, med större grupper och spel mot killar, det känns bra att få möjlighet att göra det nu igen. Inte minst tycker jag att det är viktigt i det långsiktiga arbetet, det tar tid att anpassa sig till A-landslagsspel och man behöver vara med och känna på det.

Både Persson och Sundhage gläds över att ytterligare ett par av sommarens F19-guldmedaljörer, de Jongh och Emma Holmgren, nu finns med i damlandslaget.
– Michelle är en explosiv spelare vilket är kul. Svensk fotboll behöver fler sådana, det kom vi fram till redan när vi utvärderade VM 2011. Det har gått fort för henne och det är kul att se en spelare verkligen ta chansen när man får den. Petra Andersson var med och vann EM-guldet 2012 och lovordas för sina insatser i U23-landslaget. Som sagt, det blir en spännande vecka, säger Persson.

Upplagt av: Rebecca Hedin