Folkesson siktar mot OS

SvFF:s och SOK:s projekt 11+ lever och frodas. Målet med projektet? Att vi ska få fram fler världsstjärnor på damsidan. Hanna Folkesson, som närmar sig en comeback efter sin svåra skada, är en av dom aktiva som är med i projektet.

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 26 januari 2016

I går samlades spelarna i 11+ i Göteborg. Hanna Folkesson är en av de aktiva som är med i projektet.
– Jag hoppas att Sverige tar sig vidare från OS-kvalet, i så fall kan jag ha OS som mål, säger Folkesson, som kämpar för att ta sig tillbaka efter korsbandsskada.

11+ heter projektet som syftar till att Sverige ska få fram fler världsspelare. Sverige har flera världsklasspelare, men Svenska Fotbollförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) vill ge fler chansen att nå dit.Första samlingen var i Umeå 2014 och sedan dess har experter inom olika områden funnits med för att utveckla spelarna individuellt.

– I dag kommer det handla mycket om att summera vad vi har gjort hittills. Delmålet är OS-kvalet och det stora målet är OS i Rio. Det här är enda tillfället vi har att ses innan OS-kvalet. Optimalt hade varit att få till träffen vid ett annat tillfälle och inte ha den på en matchdag, men ibland får man slå knut på sig själv för att få till en lösning. Vill man bli bäst, då får man också ge mycket och tänja på gränserna ibland, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson, som också är en av de ansvariga för projektet 11+.

Aktiva i 11+:

Lina Hurtig, Umeå IK FF
Hanna Folkesson, Umeå IK FF
Emma Lund, Liverpool Ladies FC
Malin Diaz, Eskilstuna United DFF
Olivia Schough, Eskilstuna United DFF
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Hilda Carlén, Piteå IF
Emma Berglund, FC Rosengård
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Malin Reuterwall, Umeå IK FF
Jenny Hjohlman, Umeå IK FF
Marija Banusic, Eskilstuna United DFF