Landslaget - frågor & svar

Frågor och svar med landslaget

Tack för alla frågor ni skickat in! Här har ni några av svaren från Dala, Fia och Frido. Fler svar hittar du på http://svenskfotboll.se/landslag/damer/arkiv/landslag/2016/01/landslaget-fragor-svar/

Publicerat av Svenska Fotbollslandslagen den 21 januari 2016

Damlandslaget bad följarna på Instagram och Facebook att ställa frågor till spelarna, vilken respons det blev. Här är ytterligare några av svaren på de 105 frågorna som kommit in hittills.

@mary.palar @l1na_b Vad är viktigt att tänka på om man vill komma långt i fotbollen?

Hedvig Lindahl: – Att hela tiden tänka på att bli utmanad så att man tar sig vidare till nya nivåer. På träningen kan man exempelvis bestämma sig för att använda vänstern om man är högerfotad. Man behöver ibland utsätta sig för saker som kan kännas lite läskigt i början. Det kan exempelvis vara att byta miljö och gå vidare till en annan klubb.

@tildeejohansson När bytte ni klubb första gången?

Caroline Seger: – Jag var 12 eller 13 år när jag gick från Grantofta till Rydebäck.

@indisardhoore När ni var små och drömde om att spela i Sveriges damlandslag, vad gjorde ni för att drömmen skulle bli sann?

- Caroline Seger: – Jag har bara älskat att spela fotboll så det blev att jag gjorde det väldigt mycket. På skolan, hemma på min fritid. Jag hade bestämt mig för att bli bäst och det var en väldigt bra motivation.

@filiplopez02 Vilken är den bästa damfotbollsspelaren?

Caroline Seger: – Marta

@elviraessgarde Bästa tips för att klara av en skada mentalt och fysiskt?

Hedvig Lindahl: – Fysiskt är det viktigt att få hjälp av en sjukgymnast som är duktig och vet vad hon/han gör. Mentalt kan ett sätt vara att sätta upp korta och lättuppnåliga mål. Exempelvis att bli av med svullnad, sedan att få upp rörligheten och så vidare. Stanna upp ofta och fira varje delmål för då blir det lättare att inte fastna vid slutmålet. Resan dit är målet.

@loaormen Vad tror ni är bäst, att som barn/ungdom spela i blandlag eller ett rent tjejlag?

Fridolina Rolfö: – Jag spelade bara med tjejer i laget, äldre tjejer, men jag tror bara att det är en fördel att spela tillsammans med killar.

Sofia Jakobsson: – Jag körde i ett blandlag, men bara de första två åren. Jag tror att det är bra oavsett om det är blandat eller bara tjejer.

Lisa Dahlkvist: – Jag spelade med tjejer först och började spela tillsammans med killar senare. Är man inte tillräckligt många tjejer kan det vara bra att blanda, men är man många nog så är det lika bra att vara ett rent tjejlag tror jag.

Not: Landskampen mot Skottland på Prioritet Serneke Arena i Göteborg på tisdag kl 18 är utsåld men matchen kan ses i TV12.