Damtrupp till OS-kvalgenrepet i Göteborg

Damlandslagets trupp till mötet med Skottland 26 januari har offentliggjorts.

Damlandslaget spelar det viktiga OS-kvalet mot Norge, Schweiz och Holland första veckan i mars. Förbundskaptenerna Pia Sundhage och Lilie Persson offentliggjorde på fredagen truppen till landskampen mot Skottland i Göteborg den 26 januari, som blir lagets genrep inför kvalet.
I truppen finns två spelare som ännu inte debuterat i A-landslagssammanhang: Emelie Lundberg och Petra Andersson.

Sverige möter Skottland i Prioritet Serneke Arena i Göteborg 26 januari. En betydelsefull match för damlandslaget i förberedelserna inför det tuffa OS-kvalet i mars.

– Skottland är en nation som håller hög europeisk klass som har två duktiga förbundskaptener som fortsätter att utveckla laget. Det blir en bra värdemätare. Dessutom kommer vi få flera träningstillfällen under samlingen i Göteborg så vi kommer kunna gnugga detaljer, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.

Petra Andersson.Truppen innehåller inga direkta överraskningar, men väl två spelare som ännu inte har gjort debut i A-landslaget: Eskilstunas Uniteds målvakt Emelie Lundberg och mittfältaren Petra Andersson, som även hon återfinns i Eskilstuna kommande säsong.

Damerna var senast samlade i Stockholm i november och då hade Sundhage och Persson 32 spelare på plats. Mot Skottland är det 23 spelare i truppen, vilket betyder att ett antal har fallit bort av konkurrensskäl.
Att notera i sammanhanget är dock att Malin Diaz och Lina Hurtig inte är redo för spel och att Kosovare Asllani, som just brutit sitt kontrakt med Paris Saint-Germain, inte heller hon är med i truppen.

– Vi har bra konkurrens om platserna inför kvalet i dagsläget. Lina Hurtig och Malin Diaz är på väg tillbaka efter skador och Kosovare Asllani är för närvarande klubblös, men samtliga tre är högaktuella för OS-kvalet om de kommer igång ordentligt, säger Lilie Persson.

Sveriges trupp

Notera att några spelare gjort klart med nya klubbar till den nya säsongen, men att alla övergångar inte är formellt klara ännu. I trupplistan anges den klubb spelaren är registrerad i för dagen.