Truppen till OS-kvalet

Pia Sundhage

Det drar ihop sig till det spännande OS-kvalet och på tisdagseftermiddagen presenterade förbundskapten Pia Sundhage truppen som ska försöka säkra biljetten till Brasilien i sommar.

2-9 mars avgörs vilken europeisk nation som gör redan OS-klara Tyskland och Frankrike sällskap till Brasilien. Sverige ställs mot Norge, Schweiz och Holland i kvalet som spelas i Rotterdam på konstgräs. Sundhage håller två platser öppna tills vidare. Ändringar i truppen kan göras till och med klockan 12.00 den 1 mars, det vill säga dagen före öppningsmatchen mot Norge.

- Med tanke på att många spelare är i försäsong och att det finns lite småskador på sina håll känner vi att vi behöver lite mer tid. En back ytterligare kommer vi att behöva ta ut åtminstone.

Senast Sverige var samlade var i januari när damlandslaget var i Göteborg och mötte Skottland i nybyggda inomhusarenan Prioritet Serneke Arena. En landskamp där Sundhage fick se ett bländade anfallsspel och hela sex mål, bland annat två vackra efter fina soloprestationer av Pauline Hammarlund. Något som givetvis betyder mycket i uppladdningen inför OS-kvalet. Även Lisa Dahlkvist storspelade i den matchen och det var "Dala" som inledde målskyttet.

- Samtliga forwards som är uttagna är oerhört intressanta och gjorde avtryck på ett eller annat sätt senast.

Sverige reser till Holland den 28 februari, det blir med andra ord kort om tid att komma på plats och hinna med förberedelserna inför öppningsmatchen mot Norge.

- Men vi fick i och med den långa samlingen i Göteborg möjligheter att förbereda oss på kvalet, säger Sundhage.

Sveriges trupp