Banusic: "Måste bevisa att jag ska vara kvar"

Marija Banusic har haft en stark säsong i Linköpings FC i Damallsvenskan och befinner sig nu med landslaget i Kroatien. När Peter Gerhardsson presenterade truppen i slutet av augusti beskrev han Marija som en av allra främsta målskyttarna.

- Det är klart att det är kul att få höra sådant. Samtidigt vet jag att jag måste fortsätta jobba på och bevisa att jag ska vara kvar här, säger Marija Banusic.

Marija Banusics Linköpings FC leder Damallsvenskan och den offensiva spelaren ligger tvåa i seriens poängliga med 11 mål och 2 assist. En bra säsong hittills och Banusic reflekterar över säsongen:

- Linköping är ett bra lag och jag har haft en bra utvecklingskurva där. Ett härligt gäng och en bra tränare. Jag fick en ny roll i början av året och det har gått bra hittills.

Nu befinner sig Marija Banusic med landslaget i Kroatien och kommer under söndagen genomföra det sista träningspasset i Rovinj innan laget förflyttar sig till matchorten Varazdin. Banusic ser tillbaka på dagarna:

- Det har känts bra, det har varit väldigt kul. Det är en ny grupp så mycket att få ihop, mycket information. Men vi har tränat på och känner att vi tar steg längre för varje dag.

Förbundskapten Peter Gerhardsson har pratat mycket om spelarnas roller och Marija Banusic gillar hennes rollfördelning.

- Jag känner att det är en bra roll för mig. Främst för att jag får ut mycket av mina kunskaper där. På så sätt kan jag bidra till laget så jag är nöjd. Men som jag sa, det är bara att fortsätta jobba på. Det är mycket att lära, men jag är här för att lära och kunna bidra med det jag kan. Så det är bara att köra på.

Om två dagar väntar Kroatien i den inledande VM-kvalmatchen. Det närmar sig allvar.

- Det ska bli spännande. Vi är ju ett nytt lag med nya idér, men det ska bli kul att äntligen få spela match och starta den här resan med det här gänget.

Hör hela intervjun med Marija Banusic i spelaren ovan.