Caroline Seger blir lagkapten

Caroline Seger

När Damlandslaget inleder VM-kvalet mot Kroatien på tisdag kommer laget ledas av Caroline Seger. Peter Gerhardsson har informerat spelartruppen att Caroline Seger kommer vara lagkapten i landslaget.

- Jag har lyssnat runt och jag tycker vi behöver en spelare som varit med en del, som har åsikter och vågar tycka till. Vi har många ledare i det här laget men valet föll på Caroline och jag tror det kommer bli jättebra, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Caroline Seger har tidigare varit kapten i Damlandslaget och får nu möjlighet att fortsätta bära kaptensbindeln även under Peter Gerhardssons ledning. Ett besked Seger mottog med stolthet.

- Det är alltid en ära att få vara lagkapten för landslaget. Det är en ganska naturlig roll för mig oavsett om jag haft bindeln eller inte. Jag kommer fortsätta vara den jag varit och försöka ge så mycket jag kan till både lag och ledare.

Att Caroline Seger själv ville vara kapten var något av de viktigaste beskeden Peter Gerhardsson kunde få i beslutet om kapten i laget. Det finns många ledare men det är inte säkert att alla vill vara lagkapten.

- Att man själv vill är viktigt. Jag har haft samtal med Caroline och i beslutsprocessen var det en av de viktigaste delarna, att hon själv ville. Det är viktigt som förbundskapten och tränare att ha språkrör i spelargruppen och på plan, som kan förmedla det man vill som tränare. För mig personligen känns det väldigt bra att hon vill det, kommenterar Gerhardsson.

Seger själv ser sin erfarenhet och lyhördhet som viktiga egenskaper som kaptensmaterial.

- Som spelare har jag mycket erfarenhet och ger alltid allt för laget. Jag skulle vilja säga att jag är en bra fotbollsspelare och som människa väldigt lyhörd och försöker dela med mig av de erfarenheter jag har. Framförallt till de yngre, att kunna vara bollplank. Det tror jag är egenskaper som gör att jag får vara lagkapten, säger Caroline Seger.

Caroline Seger kommer mot Kroatien nästa tisdag agera kapten för truppen. Om ansvaret därefter kommer axlas av ytterligare en person är inte beslutat i dagsläget.

- Vi behöver ha en lagkapten på det här lägret och till VM-kvalmatchen mot Kroatien. Och där har vi har beslutat att Caroline Seger kommer vara lagkapten för Damlandslaget. Sen får vi se framöver vad vi beslutar i frågan om det blir en eller två kaptener. Det vi får diskutera efter det här lägret och även lyssna av med Caroline vad hon känner, avslutar Peter Gerhardsson.