Frankrike väntar i november

Damlandslaget kommer möta världsfyran Frankrike i en träningslandskamp på bortaplan den 27 november. Mellan 20-29 november är det internationella speldagar men landslaget har inga VM-kvalmatcher på schemat. I stället kommer Damlandslaget resa till Frankrike för landskamp mot världsfyran.

Damlandslaget spelar tre VM-kvalmatcher under hösten. Den första matchen, mot Kroatien, har avspark om tre timmar och i oktober spelar sedan landslaget mot Danmark och Ungern på hemmaplan i Sverige. Nu står det också klart vilket motstånd landslaget kommer träningsspela mot i november. Då reser Sverige till Frankrike för landskamp den 27 november.

- Frankrike är ett väldigt högkvalitativt lag. Det känns bra att vi får en sådan nyttig landskamp i november, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Fyra dagar tidigare spelar U23-landslaget mot Frankrike i Göteborg. Många spelare får möjlighet att spela och visa upp sig mot bra motstånd inför den fortsatta kvalvåren 2018.

- Vi får inventera hela vår seniorsida med Dam- och U23-landslaget med två bra matcher mot Frankrike. I och med att det är två träningslandskamper så får vi möjlighet att se många spelare inför nästa år. Det känns bra att de matcherna spelas mot ett så bra lag som Frankrike, avslutar Gerhardsson.