Gerhardsson inför premiären

Det är matchdag och vid 18.00 inleder Damlandslaget VM-kvalet mot Kroatien. Truppen har varit samlad i en dryg vecka och svetsats samman inför dagens match. Förbundskapten Peter Gerhardsson är nöjd med hur det har sett ut.

- När vi spelade stort spel i fredags så gjorde spelarna det väldigt bra taktiskt och strukturmässigt. De här sista delarna har varit lite mer anpassat efter Kroatiens sätt att spela och det har också sett bra ut. Så nu är det bara ut och bevisa här idag, när vi möter motståndaren på riktigt.

När vi för en vecka sedan pratade med Peter Gerhardsson efter de två första träningarna pratade förbundskaptenen om att det var hjärnorna som belastats hårdast inledningsvis. När nu ytterligare fem träningspass genomförts har det justerats.

- Det har väl lugnat ner sig med hjärnorna hoppas jag. Lite mer stegring givetvis fysiskt med ett tufft pass i fredags, vila lördags, och sedan matchförberedande träningar här söndag-måndag. Väldigt positivt med alla tillgängliga. Syns på gruppen man är redo för dagens match.

Kroatien har spelat en kvalmatch hittills. Laget spelade mot Ukraina i förra veckan och matchen slutade 1-1. Gerhardsson har bilden klar för sig vad som väntar.

- Ett markeringsinriktat, kompakt och aggressivt lag som flyttar över mycket. Det gäller att inte bjuda in på för korta spelavstånd i vårt passningsspel utan kunna vända och ha längre spelvändningsmöjligheter, kommenterar Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Som vädret ser ut nu kommer det nog bli lite blött, lite slaskigt och närkampsmässigt. Där måste vi också stå upp.

Startelvan presenteras 75 minuter före avspark, det vill säga 16.45.

Se hela intervjun med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.